Izvor: Tanjug
06.07.2020 u 16:21
0

KRTICA U MOSKVI! Ukrajinski fudbaler uhapšen zbog špijunaže, čeka ga doživotni zatvor

Bivši ukrajinski fudbaler Vasilij Vasilenko uhapšen je u Moskvi pod sumnjom za špijunažu u korist Ukrajine, rekli su policijski izvori agenciji Tas s.

Vasilenko (53) je uhapšen u oktobru 2019. godine pod optužbom da je švercovao nedozvoljene supstance, a ovog proleća slučaj je preinačen u špijunažu. Sud mu je 19. juna produžio pritvor do 24. septembra.

Informacija o njegovom hapšenju izašla je u javnost tek sada zato što se nije žalio ni povodom hapšenja ni zbog produženja pritvora, navodi Tas s.

– Službenici Federalne službe bezbednosti u saradnji sa ruskom policijuom, utvrdili su da je ukrajinski državljanin Vasilij Vasilenko umešan u špijunažu – rekao je izvor dodajući da se bivši fudbaler trenutno nalazi u jednom od moskovskih zatvora.

Ako bude osuđen, Vasilenko može da se usoči sa kaznom doživotnog zatvora.

Vasilenko je između 1992. i 2001. godine igrao u nekoliko ukrajinskih fudbalskih klubova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter