Izvor: agencije
19.10.2023 u 08:09
1

KURTI I DALJE MASNO LAŽE I NAJAVLJUJE PRITISKE: „Srbija svojim postupcima nastavlja da vojno preti Kosovu“

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da Srbija svojim postupcima nastavlja da "vojno preti Kosovu" i naveo da nekoliko akcija koje je Srbija preduzela duž granične linije sa Kosovom "podrivaju mir i stabilnost u regionu".

Govoreći na Kosovskoj akademiji za javnu bezbednost u Vučitrnu, Kurti je rekao da Srbija kontinuirano vojno ugrožava Kosovo, do te mere da svoju vojnu artiljeriju postavlja oko kosovske granice.

FONDACIJA BRAĆA KARIĆ NASTAVLJA PREDIVNU TRADICIJU: Minibus i pokloni za OSNOVCE ŠKOLE RADOŠ TOŠIĆ na KOSOVU i METOHIJI!

„Štaviše, oko naše granice izgradila je 48 isturenih ili ofanzivnih baza, 28 vojnih i 20 žandarmerijskih. To je uradila duž naše granične linije koja je duga 381 kilometar i predstavlja stalnu pretnju po bezbednost naše zemlje. Opasne akcije Srbije, njene teritorijalne aspiracije prema Republici Kosovo i borba protiv našeg državnosti svim mogućim mehanizmima podriva mir i stabilnost u regionu i šire“, rekao je Kurti, a prenosi se u saopštenju vlade Kosova.

Kurti je naglasio da su oni uvek posvećeni suočavanju sa aktuelnim izazovima u zemlji, „ali i rešavanju sporova sa susedima kroz dijalog, posebno sa Srbijom, kao ravnopravnim stranama, na principima reciprociteta i međusobnog priznavanja među državama“.

„Ovi principi su za nas garancija trajnog mira i dugoročne stabilnosti u našem regionu“, dodao je on. Prema njegovim rečima, institucije Kosova svakodnevno su posvećene izgradnji bezbedne države.

„Podižemo i jačamo naše kapacitete da zaštitimo svoju zemlju i narod. Kao ozbiljan i pouzdan partner za naše saveznike, doprinosimo regionalnom miru i bezbednosti“, rekao je Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KURTI I DALJE MASNO LAŽE I NAJAVLJUJE PRITISKE: „Srbija svojim postupcima nastavlja da vojno preti Kosovu“”

  1. Hoće on rat , misli da će tako nekom novom podelom u svetu koja se dobija ratovanjem dobiti konačno državu Kosovo (ovako ne mogu da je dobiju) a ko zna čemu se nadaju možda i državu do Niša . U svakom slučaju treba biti na oprezu .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter