Izvor: TANJUG
20.12.2022 u 10:46
0

KURTI PRETI DA ĆE BITI ŽRTAVA NA BARIKADAMA! „Ovo mora da se završi, što pre to bolje“

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da, kako je naveo, „brine“ da uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije „ne može isključiti žrtve“, piše Gardijan.

KURTI BEZ SRAMA: „Barikade na severu KiM neće dugo moći da ostanu – Srbi traže od KFOR-a nerealan zahtev“

U tekstu pod naslovom „Kosovski premijer kaže da Rusija rasplamsava tenzije u Srbiji dok rat u Ukrajini posustaje“, list navodi da Kurti kaže da „Priština zbog toga želi da bude što je moguće pažljivija kako bi bila sigurna da neće doći do destabilizacije i da će postojati relativni mir i bezbednost“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Međutim, ovo kršenje zakonitosti i ustavnosti ne možemo dozvoliti zauvek. Dakle, da, ovo mora da se završi, što pre to bolje – rekao je Kurti.

Dodao je da se i EU i SAD slažu da barikade treba ukloniti, ali da su oni takođe zabrinuti kako bi Beograd to mogao da „iskoristi i zloupotrebi“.

Kurti tvrdi da Rusija podstiče tenzije između Beograda i Prištine zbog posustajanja rata u Ukrajini i dodaje da je „zabrinut da bi napeta situacija mogla eskalirati u korist Vladimira Putina s obzirom da su ruske i srpske snage izvele 104 zajedničke vojne vežbe 2021. godine“.

– Mislim da je briga naših zapadnih partnera i prijatelja veza Beograda sa Moskvom. Ne znamo kako bi one mogle da budu operativne u slučaju podizanja tenzija, ka eskalaciji na severu – rekao je Kurti. 

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter