Izvor: Happy BSC
22.07.2022 u 15:09
0

KURTI SPREMAN DA UGROZI ŽIVOTE TEŠKO OBOLELIH PACIJENATA I NE BIRA SREDSTVA! Kosovska policija zadržala vozila hitne pomoći na prelazu Merdare

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su pripadnici Kosovske policije jutros, oko 6:30 časova, držali su na prelazu Merdare dva vozila Hitne pomoći iz srpskih sredina na KiM, pod izgovorom da poseduju dokumenta srpskih institucija, koje nazivaju paralelnim institucijama. 

BRUTALNO SPUSTIO PRIŠTINSKOG PREGOVARAČA Petković odgovorio na optužbe Bisljimija: „Najobičnija zamena teza i bezočna laž!“

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, prvo i osnovno, srpske institucije na Kosovu i Metohiji su legalne institucije u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije i nikada ne mogu biti paralelne. To je realnost koju Aljbin Kurti želi da nasilno ukine i zato mu je meta sve što je srpsko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zbog svoje politike mržnje i ostrašćenosti prema srpskom narodu, Aljbin Kurti je očigledno spreman i da ugrozi živote teško obolelih pacijenata i ne bira nikakva sredstva u svojoj političkoj borbi. Prvo je na Merdaru zadržan sanitet iz Štrpca koji je jutros krenuo da preuzme teško obolelog pacijenta S. S. (71), koji je operisan u Nišu od karcinoma, a pripadnici Kosovske policije vozača su na prelazu držali više od sat i po vremena. Sličan scenario dogodio se i juče, kada je vozilo sa pacijentom na prelazu držano više sati – navodi se i dodaje:  

– Potom je na istom prelazu zadržano i vozilo Hitne pomoći iz Lipljana koje je prevozilo nepokretnog i teško obolelog pacijenta M. M. (77), koji se uputio na zdravstvenu intervenciju u Beograd. Iako su oba vozila imala sve uredne papire, zavodni pečat i broj, pripadnici KP na Merdaru tvrdili su da takvi dokumenti nisu validni i da sledeći put vozila neće moći da prođu, iako ovakva medicinska dokumentacija predstavlja validni osnov za prelaz administrativne linije. Nema sumnje da je po nalogu Aljbina Kurtija počeo lov na medicinske ustanove i pacijente iz srpskih sredina na KiM, baš kao što je u vreme pandemije korona virusa progonio srpske lekare i lovio srpske vakcine. Umesto da formira Zajednicu srpskih opština, u okviru koje bi, u skladu sa Prvim briselskim sporazumom, funkcionisale i srpske zdravstvene institucije, prosveta i lokalna samouprava, Kurti gazi sve dogovore i nastavlja da urušava dijalog.

Životi i zdravlje ljudi moraju biti iznad svake dnevne politike i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje i od međunarodnih predstavnika da ulože svoj autoritet i stanu na put ovakvom anticivilizacijskom i nehumanom postupanju vlasti Privremenih inatitucija u Prištini, navodi se u saopštenju. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter