Izvor: RT
28.12.2023 u 10:55
3

LAVROV NAS SVE UPOZORIO: EU poslala ULTIMATUM SRBIJI – ili SANKCIJE RUSIJI ili… FOTO/VIDEO

U toku je intervju šefa ruske diplomatije za televiziju "Rusija 24"

Evropska unija danas govori Srbiji da treba da uvede sankcije Rusiji i da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, nakon čega će Beograd postati deo Unije, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za „Rusija 24“.

Nešto slično pre je bilo i sa Ukrajinom, koja je ranije razvijala normalne odnose sa Moskvom, ali koja je zbog evropskih integracija promenila politiku, budući da je bila ucenjivana da izabere stranu, podseća Lavrov.

Slični pritisci danas se vrše i na Beograd, a danas se srpske vlasti optužuju da je na izborima bilo podmetanja, i mita, kaže šef ruske diplomatije. Zapad je, kako je dodao, pokušao da uceni Beograd – ili priključivanje sankcijama protiv Rusije ili pokušaj državnog prevrata.

OSETIĆETE NAŠU ČIZMU ZBOG NATO! RUSIJA poslala ULTIMATUM ovoj ZEMLJI ZBOG ŠUROVANJA sa ALIJANSOM! Poslednje UPOZORENJE!

Govoreći o NATO i Ukrajini, Lavrov poručuje da glavni cilj širenja NATO nije širenje samo po sebi, već to da se Rusiji nanese strateški poraz. Zapad se, pak, sada suočava sa posledicama svojih akcija, kaže on.

Kao rezultat hibridnog rata, koji je pokrenut rukama ukrajinskog društva protiv Moskve, Rusija je, zapravo, postala „znatno jača“, a ojačano je i jedinstvo našeg naroda. Strategija nanošenja strateškog poraza Rusije je propala i danas to svi shvataju, ističe on.


SAD su označile Rusiju za neprijatelja, i ako je to već tako, onda je Moskva spremna za bilo kakav razvoj događaja, dodao je ministar. On ističe da bi Vašington mogao da urazumi samo „ozbiljan unutrašnji šok“, budući da Amerikanci trenutno pate od sindroma superiornosti u odnosu na druge.

Lavrov podseća i da je sankcije trebalo da izazovu nerede u Rusiji, ali, kako kaže, desilo se nešto suprotno.

Najveći deo država sveta nije se pridružio sankcijama Zapada, budući da su svesne da se na tapetu sankcija može naći bilo koja zemlja, bilo kada, dodao je on.

„TATINA SREĆA“: Predsednik Vučić objavio najdražu čestitku, evo šta mu je za Novu godinu poželeo sin Vukan (FOTO)

„Mnoge zemlje nam govore da su svesne da se stvara multipolaran svet, i dodaju da su spremne da učestvuju u njegovom formiranju“.

Govoreći o SVO, Lavrov je ponovio da Rusija nastavlja sa svojim planovima, koji, između ostalog, uključuje demilitarizaciju Ukrajine.

Zapad, kako kaže, propagira samo jednu verziju mirovnog sporazuma i to onaj koji je predložio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski. Ipak, ministar ocenjuje da Zapad menja strategiju, o čemu svedoče i neki procureli podaci, koji se pojavljuju u zapadnim medijima.

Zapad želi da izađe iz tog jako teškog položaja u kojem se nalazi, što se pre svega odnosi na EU, koju je u takvo stanje gurnuo Vašington, dodaje. Uniju, kako ocenjuje, ne čeka svetla budućnost.

U tom kontekstu, kako kaže, predlažu se neki novi susreti, na kojima se razgovara o Ukrajini, ali bez učešća ukrajinskih diplomata. Ipak, on ističe da nikakvi pregovori bez Rusije neće biti efikasni.

Govoreći o mirovnom planu Zelenskog, Lavrov je danas otkrio da je pre desetak dana u tajnosti bio održan sastanak zapadnih zemalja i pojedinih zemalja u razvoju, na kojem se govorilo o Ukrajini, o čemu je Moskva saznala od saveznika. U januaru se očekuje još jedan takav sastanak, otkrio je on, a u februaru, kako je rekao, forum, na kojem će se govoriti o mirovnom predlogu Zelenskog.

U PONOĆ POČELA IZBORNA TIŠINA: U subotu se glasa na više od 30 biračkih mesta

Ali, plan Zelenskog je „plod mašte bolesnog čoveka“. Oni koji traže da se Ukrajina vrati na granice iz 1991. godine, zapravo, traže genocid, kaže Lavrov. 

Predsednik Ukrajine je prodao svoj narod, ali je obmanuo i bivšu kancelarku Nemačke Angelu Merkel i sadašnjeg predsednika Francuske Emanuela Makrona 2019. godine, kada je potpisao dokument u kojem se govorilo da će DNR i LNR dobiti poseban status. Zelenski nije imao plan da ispuni tu obavezu, a dokument je potpisao samo kako bi dobio na vremenu, o čemu su govorili nedavno i ukrajinski zvaničnici, dodaje on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “LAVROV NAS SVE UPOZORIO: EU poslala ULTIMATUM SRBIJI – ili SANKCIJE RUSIJI ili… FOTO/VIDEO”

    • Sta je Briselski sporazum nego otimanje-predaja siptarima srpska teritorija KiM – Vucic i Dacic 2013. godine prihvatili i potpisali!). Sada se bore kao za bezbedan i miran zivot Srba… borci iz Beograda, ne sme da udju u Republjik Kosova. Dole Briselski, EU, Ohridski sporazum!

      1
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter