Izvor:
10.06.2019 u 09:03
0

LAZANSKI EKSKLUZIVNO ZA PORTAL HAPPYTV.RS: „Albanci su pokušali novo etničko čišćenje Kosova…“! (VIDEO)

Novinar, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije i novi ambasador Srbije u Rusiji, je specijalno za portal Happytv.rs odgovorio na mnoge goruće teme koje zanimaju građane.

Šta očekujete od današnje sednice Saveta bezbedsnosti ujedinjenih nacija?

– Svako će izneti svoje stavove. Srbija će dati naglasak da to nije bila policijska akcija kao što je istina, bila je više jedna vojna operacija, gde je upotrebljena prekomerna sila, ljudi su bili pretučeni, pohapšeni i da je to praktično bio pokušaj etničkog čišćenja severa Kosova, Rusija će izneti svoj stav i negodovanje jer je pretučen njihov diolomata koji je u sastavu UNMIK-a, Kina će to podržati, a Amerikanci će sve to blokirati. Tako da ne očekujem neko zajedničko saopštenje, već da će svako izneti svoj stav, i na tome će se završiti.

Posle porasta tenzija i nestabilne bezbednosne situacije na Kosovu, da li će UNMIK ostati angažovan na doslednom sprovođenju zadatih ciljeva u nesmanjenom obimu i neizmenjenim mandatom?

Ja mislim da hoće, ali da li će se angažovati, pa kao što vidimo nije se ni do sada nešto preterano angažovao. Mislim da će ostati u istom sastavu, mislim da se neće smanjivati sa istim zadacima, barem na papiru, a koliko se ti zadaci ostvaruju u realnosti, to je druga priča.

Da li je moguće uspostaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom?

U ovom času ne – kaže Lazanski.

Šta je on sve ispričao možete čuti u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter