Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
19.12.2023 u 22:23
1

LOŠE VESTI ZA KURTIJA: Američka kongresmenka traži blokadu pomoći za Prištinu

Kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajuća srpskog kokusa u Kongresu Klaudija Teni danas je podnela predlog zakona kojim bi se obustavila sva pomoć Prištini dok ne ispuni svoje obaveze.

Evropska unija je 2013. godine pomogla u posredovanju u Briselskom sporazumu između Srbije i (takozvanog) Kosova kako bi se ublažile tenzije između dve zemlje. Priština nije ispunila mnoge od svojih ključnih obaveza prema sporazumu, kao što je formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i ujedinjene policijske snage. Pored toga, uskratilo je jednaka prava Srbima na KiM. Neispunjavanjem ovog sporazuma, Priština krši međunarodne norme i stvara napetost i nestabilnost na Balkanu“, navela je Teni u saopštenju.

PETKOVIĆ O UPADU U KOMPLEKS „RAJSKA BANJA“: Ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju Srba!

Prema njenim rečima, usvajanjem ovog zakona bila bi uskraćena bilo kakva dalja pomoć SAD vlastima u Prištini, „dok se ne implementiraju određeni uslovi navedeni u Briselskom sporazumu iz 2013. godine“.

– Svedoci smo ugnjetavanja i diskriminacije Srba na KiM zbog nesprovođenja ključnih odredbi Briselskog sporazuma iz 2013. godine. Imperativ je da Sjedinjene Države zauzmu stav u korist demokratije, mira i stabilnosti u regionu. Podržavanje Briselskog sporazuma šalje jasnu poruku da naša pomoć treba da bude usklađena sa principima sporazuma. Jasno smo protiv akcija koje potkopavaju prava i dobrobit Srba na KiM. Ovaj zakon odražava našu posvećenost negovanju mira i pozivanju premijera Albina Kurtija i (takozvanu) vladu Kosova na odgovornost – poručila je Teni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LOŠE VESTI ZA KURTIJA: Američka kongresmenka traži blokadu pomoći za Prištinu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter