Izvor:
21.08.2016 u 20:39
0

MARKO ĐURIĆ O ZASTOJU: Kritika Prištini, jer ne poštuje sporazume!

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je danas da bi sprovodjenje Briselskog sporazuma bilo neupredivo bolje kada bi se pregovarački tim Prištine uzdržao da svaki put upre prstom u drugu stranu, i kada bi počeo da sprovodi obaveze iz tog sporazuma.

O izjavi generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da sprovodjenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo", za šta dve strane optužuju jedna drugu, Djurić je rekao da Beograd sprovodi svoje obaveze, ali da Priština to ne čini.

– Ako pogledate našu gomilu obaveza koje smo do sada sproveli i ono što je preostalo, a priznajem da je nešto malo ostalo da se sprovede, i ako pogledate gomilu obaveza koje je Priština imala da spovede, a koja je skoro nenačeta, onda ćete videti koja strana u dobroj meri ispunjava obaveze – rekao je Djurić novinarima u Beogradu.

On je izrazio žaljenje što je tako, jer, dok se ne reši pitanje imovine i komunikacije institucija, teško da će moći da se popravi nezaposlenost koja je na Kosovu oko 60 odsto.

U najnovijem tromesečnom izveštaju o Unmiku koji će biti predstavljen na sednici Saveta bezbednosti UN u četvrtak, 25. avgusta, Ban Ki Mun je u subotu ocenio da sprovodjenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo", za šta dve strane optužuju jedna drugu i ponovio da je zabrinut jer se "zbog strančarenja" zanemaruju dugoročno prioritetni ciljevi.

Beta
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter