Izvor: BSC Happy/Tanjug
13.12.2023 u 18:16
0

MI OD REFORMI NE BEŽIMO, OČEKUJEM DOBRE REZULTATE RAZGOVORA: PREMIJERKA BRNABIĆ se obratila iz BRISELA!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu, uoči početka samita EU-Zapadni Balkan, da očekuje dobre rezultate i dobre razgovore oko novog Plana rasta za Zapadni Balkan.

– Dobro je što imamo samit EU- Zapadni Balkan jer je to, pored evropske političke zajednice, jedan novi format u okviru koga mi sa Zapadnog Balkana uvek možemo da razgovaramo otvoreno, iskreno i potpuno transparentno sa liderima EU. Tako da je dobra stvar. Razgovor je uvek dobra stvar – rekla je Brnabić novinarima, na pitanje Tanjuga šta očekuje od današnjeg samita. Ona je dodala da očekuje „dobre rezultate i dobre razgovore oko novog Plana rasta za Zapadni Balkan“.

– To je prilika da mi sa Zapadnog Balkana možemo da dobijemo dodatna sredstva od nekih čak šest milijardi evra, od čega četiri milijarde u kreditima, i dve kroz grantove, odnosno bespovratna sredstva – objasnila je Brnabić. Ona je dodala da će to, kao i uvek, biti u partnerstvu i saradnji sa EU, uslovljeno nekim reformama.

– Mi od reformi ne bežimo, mislimo da su u interesu naših građana i privrede. Nastavićemo da se bavimo reformama i ostajemo posvećeni oblasti vladavine prave. Tako da je dobar dan i uvek je dobro kad možemo da razgovaramo – poručila je Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter