Izvor:
21.01.2019 u 12:29
0

MILO ĐUKANOVIĆ I ILJIR META SAGLASNI: Epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rešenjem koje neće ugroziti stabilnost regiona!

Predsednici Crne Gore i Albanije, Milo Ðukanović i Iljir Meta, saglasili su se danas u Podgorici da epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rešenjem koje neće ugroziti stabilnost regiona, preneo je portal RTCG.

Naše je uverenje da će Makedonija iskoristiti svoju šansu. Imali smo deo pažnje prema pitanjima oko BiH. Govorili smo o unapređenju manjinskih prava dve zemlje, to su pitanja koja se nikad ne završavaju. Crnogorska manjina u Albaniji, i albanska u Crnoj Gori, najpouzdaniji su most međudržavne saradnje – rekao je Ðukanović.

Meta je ranije danas u Podgorici doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori, a u Podgorici ga je uz najviše državne počati dočekao predsednik Milo Ðukanović.

Crnogorski predsednik je rekao da će nastaviti s utvrđivanjem granica između njihovih dveju zemalja, a bilo je razgovora i o tome kako unaprediti ekonomsku saradnju dve države.

Predsednici su se saglasili danas u Podgorici da epilog dijaloga između Beograda i Prištine mora rezultirati rešenjem koje neće ugroziti stabilnost regiona, preneo je portal RTCG.

To je važno za celi region i integraciine procese Zapadnog Balkana – rekao je Meta.

Meta je nakon razgovora sa crnogorskim kolegom Ðukanovićem kazao da dve države imaju sve razloge i temelje da grade zajedničke puteve.

Naši odnosi za primer. Razgovarali smo o važnim projektima dve države. Dalja integracija Albanaca u Crnoj Goi je bila jedna od naših tema. Ponosan sam na doprinos Albanaca u Crnoj Gori koji su bili neokolebljivi u podršci evroatlanskoj integraciji Crne Gore – rekao je Meta.

Istakao je da su Albanci u Crnoj Gori doprineli jačanju mira, sigurnosti, stabilnosti.

Treba unapređivati prava Albanaca i više ih uključivati na lokalnom i džavnom nivou. U Albaniji ćemo nastaviti da se angažujemo još više i afirmišemo parava Crnogoraca – dodao je on.

Meta je posebno čestitao napredak Crne Gore ka EU.

Ubrzo ćemo u Tirani organizovati samit Brdo Brioni, i iskazujem poštovanje za podršku Crne Gore koja je poriznala Kosovo. Crna Gora doprinosi razvoju Balkana – jasan je on.

Crnogorski predsednik je rekao da će nastaviti s utvrđivanjem granica između njihovih dveju zemalja, a bilo je razgovora i o tome kako unaprediti ekonomsku saradnju dve države.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter