Izvor:
20.02.2024 u 15:11
0

MILOŠ LABAN OCENJUJE: Prilično izvesno ponavljanje izbora u Beogradu

Profesor Miloš Laban ocenio je danas da su naprednjaci, socijalisti i opozicija u Skupštini Beograda, gde je juče odložena konstitutivna sednica, pokazali da nema presudne većine i da je prilično izvesno ponavljanje gradskih izbora.

„Vidim da je gradonačelnik  Šapić dao izjavu u tom pravcu da li će grupa (Branimira) Nestorovića biti jedinstvena oko stava, jer očigledno je procena da se ne želi preko prebega napraviti gradska vlast – ko je jednom prebegao može da prebegne ponovo. To su ljudi koji su onda u poziciji da mogu ucenjuju, što niko u stabilnoj većini ne želi“, rekao je on za  i dodao da je bolje ponoviti izbore i imati stabilnu većinu.

Laban smatra da se do 1. marta za kada je odložena konstitutivna sednica Skupštine grada ništa neće promeniti u vladajućim strankama, dok je za opoziciju okupljenu u „Srbiji protiv nasilja“ moguće da nađe novi pristup, i dodao da očekuje je da će lista „Mi-glas iz naroda“ ovog puta izrabrati, kako je rekao, reprezentativnog čoveka kao čelnika.

„Sada će se oni fokusirati na grad, pažljivo će sastaviti kandidate, pažljivo će odabrati čelnika, i ono što ja očekujem je da će čelnik biti neko od tih osnivača pokreta, koji su i uneli u pokret to svoje nastupanje preko kog su postali poznati i priznati kod građana, da će takav čovek biti nosilac“, izjavio je on.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je „visoka politika“ zbog čega je neophodno da postoje stabilne ličnosti sa iskustvom koje su formirane i prepoznate kod građana, i koje ulivaju poverenje biračima.

Laban kaže da će posle novih gradskih izbora biti jasna situacija, i da će se praviti koalicija po sistemu dogovora i kompromisa, jer, kako je naveo, kada ne postoji jasna većina, kompromis je uvek rešenje. „Grad Beograd mora da dobije vlast koja će znati da upravlja gradom, koja će videti ciljeve u budućnosti i koja će biti spremna da podrži i one ciljeve koji su čisto državni nacionalni. Kada je u pitanju nacionalni i državni interes, mora da postoji apsolutno političko jedinstvo“, istakao je Laban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter