Izvor: BSC Happy/Kurir
02.10.2023 u 12:23
0

MILOŠ VUČEVIĆ SE OBRATIO NACIJI: Ako VOJSKA SRBIJE DOBIJE NAREĐENJE OD PREDSEDNIKA DA UĐE na KIM, to će EFIKASNO i USEŠNO OBAVITI!!

Konferenciju za medije održavaju ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Prvi se obratio ministar Vučević.

– Pre svega želeo bih da podsetim i srpsku i međunarodnu javnost da je Srbija godinama unazad, a naročito od dolaska Aljbina Kurtija na vlast upozoravala pre svega međunarodnu javnost na kontinuirani pritisak, na šikaniranje i fizički progon srpskog naroda na KiM. Uprkos tome, što bi politička ocena oslikala, šta se dešava na KiM, general Mojsilović i ja ćemo se baviti samo činjenicama.

Pod jedan, saradnja Ministarstva odbrane sa Kforom je dobra i kontinuirana, funckioniše u skladu sa Rezolucijom 1244 i vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova. Saradnja je zasnovana na uzajamnom poštovanju i korektno se odvijala.

Pod dva, Republika Srbija smatra da je važno da KFOR ima što važniju na KiM, naročito gde živi srpski živalj. Ni Srbi protiv toga nemaju ništa. Jedno su naše političke razlike, a drugo je saradnja na terenu između Vojske Srbije i KFOR-a. Smatramo da je korisno obezbediti veće prisustvo jedinica KFORA- u južnoj pokrajini i da bi to popravilo bezbednost srpskog naroda.

U skladu sa navedenim, vodi se kontinuirana kampanja protiv naše vojske, njene brojnost i i aktivnostim razmeštaja na našoj terirtoiji i iste spekulacije odbacujemo kao neistinite.Ukoliko Vosjka Srbije dobije takvu narednu od predsednika da njene jedinice uđu na ter Kos kao dela Srbije, Vojska Srbije će taj zadatka obaviti uspešno i efikasno. I tada bi to najavili jedinicama KFOR-a – istakao je Vučević.

General Mojsilović: Nije bilo formalnog povećanja borbene gotovosti

Načelnik GŠ general Milan Mojsilović rekao je da ga čudi „zabrinutost“ iz Prištine kada nije bilo nikakvog povećanja formalnog povećanja borbene gotovosti.

Dodao je da nije bilo nikakvog obučavanja nikakvih terorističkih snaga niti ikakvog upada na teritoriju Kosova.

– Ja 37 godina nosim uniformu i smatram da imam nekakvog vojničkog iskustva – rekao je Mojsilović i naglasio da je VS zvanična i ozbiljna institucija te da nikakvog govora o obučavanju nekakvih terorista i nekakvom upadu na KiM nije bilo, te da takvi navodi vređaju inteligenciju.

– U skladu sa našom evidencijom, Milan Radoičić nikada nije nikada, ponavljam nikada, učestvovao na vežbama na Pasuljanskim livadama, niti je ikada ispalio nijedan metak, niti ijednu granatu – rekao je Mojsilović i dodao da šta Radoičić radi na svom imanju nije stvar Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter