Izvor:
21.07.2017 u 15:29
0

Ministar Stefanovic:UNIŠTENO VIŠE OD 18.000 KOMADA ORUŽJA!

U Centru za reciklažu Železnik danas je uništeno više od 18.000 komada oružja. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorava da, kada prestane proces legalizacije oružja, krajem leta, onim koji zadrže nelegalno oružje preti i do 12 godina zatvora.

Stefanović je ukazao da još traje proces legalizacije i pozvao građane, koji imaju ilegalno oružje u posedu, da ga donesu u policijsku stanicu i spreče da ono bude deo izvršenja krivičnog dela.

– Sada je trenutak, dok traje legalizacija, da bez krivične odgovornosti građani mogu da predaju oružje policijskoj stanici i da se reše tog tereta – podvukao je on.

Izrazio je zadovoljstvo što se sprovode aktivnosti uništavanja malokalibarskog oružja.

Stefanović je preneo da je danas uništeno 7.478 pištolja, 589 revolvera, 1.723 pušaka, 3.040 sačmarica, 960 automatskih pušaka, 66 mitraljeza, vazdušnog oružja, drugog oružja, mehanizama za pravljenje.

Ovo je aktivnost kojom činimo da zemlja bude bezbednija, sklonimo ilegalno oružje sa ulica. Ovo oružje potiče iz policijskih zaplena i procesa legalizacije. Građani treba da predaju oružje i izbegnu moguću krivičnu odgovornost i teške posledice po druge – upozorio je ministar.

On je izrazio uverenje da će formiranje novog saveta i novi zakon u borbi protiv nasilja u porodici do kraja godine dati opipljive rezultate.

Istakao je da upostavljeni SOS broj može da pomogne.

Policija, kako je naglasio, daje podršku, izlazi na teren, a do sada je izrečeno je više od 2.600 hitnih mera.

izvor/informer

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter