Izvor: BSC HAPPY/KURIR
21.11.2023 u 12:34
2

MINISTAR VESIĆ O IZJAVI NEMAČKOG AMBASADORA: Čak su i nemački esesovci znali ono što danas ne žele da znaju mnogi u Evropi! (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić reagovao je na izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea da je „manastir Visoki Dečani kulturno nasleđe Kosova i Metohije“ i na svom Tviter nalog ostavio fotografiju iz 1944. godine. Na toj fotografiji vide se potpisi nemačkog oficira i njegovih potčinjenih koji su 3. juna 1944. godine posetili manastir.

Potpisi nemačkog oficira, jednog od komandanata 21. SS (albanske) divizije „Skenderbeg“ i njegovih potčinjenih SS podoficira, Albanaca, u knjizi posetilaca manastira Dečani, 3. juna 1944. godine. Ono što su čak i nemački i albanski esesovci znali, danas ne znaju, ili ne žele da znaju, mnogi u Evropi – napisao je ministar Vesić u objavi ispod fotografije.

Izjava ambasadora Rodea izazvala je veliko uznemirenje među Srbima na Kosmetu.

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA STOLTENBERGOM: Gde će se raspoređivati Vojska Srbije, to je naša stvar!

– To nije prvi put da predstavnici zemalja koje su priznale Kosovo izjašnjavaju o kosovskom kulturnom nasleđu, nedavno je slično rečeno i za Novo Brdo, kao i druge spomenike kulture Srbije i srpskog naroda na KiM, ali imajuci u vidu da su te zemlje priznale Kosovo, takva izjava ambasadora ne iznenađuje – izjavio je Dragiša Mijačić, kooridnator Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MINISTAR VESIĆ O IZJAVI NEMAČKOG AMBASADORA: Čak su i nemački esesovci znali ono što danas ne žele da znaju mnogi u Evropi! (FOTO)”

  1. Ponovo nacisti napadaju na srpske zemlje samo ovog puta mnogo lukovice i podmuklije treba ih podsjetio na komadu sutjesku.jasenovac kragujevac.nacisti odbija.smit rikverc .vek ili halt se ne zaboravlja.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter