Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 12:52
0

MINISTAR VESIĆ SAOPŠTIO: Bolja veza Beograda i Pančeva, od Nove godine ponovo vozi „Pan voz“

Ministar Vesić poručio da je danas urađen veliki posao za građane Beograda i Pančeva

Direktna železnička linija Beograd – Pančevo ponovo će biti uspostavljena od Nove godine, a “Pan voz” saobraćaće šest puta dnevno, što će značajno olakšati život građanima oba grada, poručio je danas ministar građevinrstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– Danas je urađen veliki posao za građane Pančeva i Beograda – rekao je ministar Vesić, čije je prvo obećanje po stupanju na dužnost bilo upravo ponovo uspostavljanje „Pan voza“.

Obnova linije “Pan voza” omogućena je Ugovorom o obavljanju prevoza putnika železnicom, koji su u prisustvu ministra Vesića, danas u Vladi Srbije, potpisali vršilac dužnosti direktora “Srbija voza” Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

MINISTAR VESIĆ PORUČIO: Uspostavljanje saobraćaja na auto-putu Niš – Dimitrovgrad od 15 sati

Naveo je da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i njegovom zalaganju da dovede strane investicije, veliki broj ulagača došao je upravo u Pančevo, i sve je više građana Beograda koji rade u tom gradu, ali i studenata i žitelja Pančeva koji se školuju ili rade u Beogradu.

Zato je bilo neophodno napraviti direktnu železničku vezu između dva grada, dok se realizacijom projekta beogradske gradske železnice, taj problem trajno ne reši.

– Do tada, od Nove godine uvodimo šest polazaka na liniji Beograd – Pančevo. Vozovi će saobraćati radnim danima, ali ne i vikendom i praznicima. Po tri polaska ujutru i posle podne, u tzv. „špicevima“ – rekao je Vesić.

Vozovi će saobraćati od Pančeva do Pančevačkom mosta u Beogradu, različitih kapaciteta, između 450 i 600 mesta, što je više nego dovoljno da se odgovori potrebama putnika. Prvi voz krenuće 4. januara, posle novogodišnjih praznika.

Ministar je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, jer je to još jedan dokaz i primer kako se zajedničkim radom, na inicijativu gradonačelnika Pančeva, čine dobre stvari za građane i rešavaju objektivni problem.

– Zajedno radimo da Srbija bude sve bolje mesto za život – poručio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo istorijski trenutak za taj grad, koji više od decenije čeka na ponovno uspostavljanje direktne železničke veze sa Beogradom.

– Zahvaljujući, pre svega ministru Vesiću, ponovo imam utu vezu. Naši sugrađani su ovo tražili. Trudili smo se da nađemo rešenje, jer su potrebe velike – rekao je Stevanović.

Dodao je da će se, u prvoj fazi, obavljati šest polazaka dnevno, u vršnim periodima, dok bi u narednim godinama, trebalo da ih bude i više, možda već i tokom 2023.godine.

Vršilac dužnosti direktora “Srbijavoza” Ivan Bulajić rekao je da se to preduzeće i ovim ugovorom pozicionira kao kompanija koja je, iako tržišno orijentisana, spremna i da odgovori na potrebe putnika, izrazivši uverenje da će linija do Pančeva biti jedna od najpopunjenijih u redu vožnje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter