Izvor: Ministarstvo odbrane/BSC Happy
16.05.2023 u 16:30
0

MINISTAR VUČEVIĆ SA AMBASADOROM MAĐARSKE: Unapređenje prijateljskih odnosa i saradnja u oblasti odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Zoltanom Mađarom.

Tokom razgovora, ministar odbrane poželeo je dobrodošlicu i uputio iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost ambasadora u Srbiji. On je izrazio uverenje da će njegovo imenovanje na tu odgovornu i značajnu dužnost doprineti daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje, kao i da će u predstojećem periodu, na osnovama međusobnog razumevanja, uvažavanja i poštovanja, naše zemlje nastaviti da unapređuju prijateljske odnose i sveukupnu saradnju, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

BRNABIĆ POZVALA GRAĐANE NA PROTESNI SKUP 26. MAJA: „Zato što Srbija ne sme da stane!“

Ministar Vučević konstatovao je da je saradnja u oblasti odbrane sa Mađarskom veoma sadržajna, kao i da postoji potencijal i spremnost obe strane za njeno dalje jačanje, naročito u oblastima vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, što bi uticalo i na unapređenje sveukupnih odnosa dve zemlje.

U ovim veoma izazovnim vremenima za evropsku i globalnu bezbednost, naglasio je ministar odbrane, podrška i saradnja Srbije i Mađarske od izuzetnog je značaja za našu zemlju i doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu i predstavlja put kako druge zemlje treba da razvijaju i neguju iskreno prijateljstvo.

Ambasador Mađarske saglasio se sa ministrom odbrane da je ukupna saradnja, ukljujučujući i saradnju u oblasti odbrane između dve zemlje veoma razvijena i da očekuje da će se u narednom periodu povećati broj aktivnosti, na obostrano zadovoljstvo. On je, takođe, izrazio očekivanje da će doprineti razvoju dobrosusedskih odnosa, s obzirom na dobro poznavanje celokupne situacije na prostoru Zapadnog Balkana.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter