Izvor: Happy BSC
01.12.2022 u 12:22
0

MINISTARKA VUJOVIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU NOVE TOPLANE: Efikasnije grejanje i čistiji vazduh u Gornjem Milanovcu! (FOTO)

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u Gornjem Milanovcu, sa predsednikom te opštine Dejanom Kovačevićem, otvaranju nove toplane na biomasu i gas, koja će omogućiti efikasnije grejanje i čistiji vazduh. 

MINISTARKA VUJOVIĆ PORUČILA: Država nastavlja da podstiče industriju reciklaže

Puštanjem u rad nove toplane, prema rečima Vujović, mazut će biti isključen iz upotrebe, a koristiće se biomasa kao ekološki prihvatljiviji energent sa nultom emisijom sumpor – dioksida, dok će emisija praškastih materija biti znatno ispod dozvoljenih vrednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministarka je istakla da ovakvi projekti doprinose unapređenju stanja životne sredine, smanjenju potrošnje i povećanju udela obnovljivih izvora u proizvodnji toplotne energije, što je cilj kojem se teži.

Vujović je podsetila da je zamajac zelenih investicija širom zemlje pokrenut pre dve godine kada je Vlada Republike Srbije ekologiju i zaštitu životne sredine označila kao jedan od ključnih prioriteta.

Obilazeći radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Velereč, ministarka je naglasila da je država obezbedila velika sredstva za izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture u Gornjem Milanovcu.

Vujović je izjavila da ova investicija omogućava pokrivenost opštine kanalizacionom mrežom od 80 odsto, što je evropski standard koji treba ostvariti i dodala da se radovi izvode na više lokacija i da će biti nastavljeni i naredne godine. Ministarka je navela da je uz podršku resornog ministarstva ove godine uklonjeno i preostalih 28 divljih deponija, koje su evidentirane na teritoriji Gornjeg Milanovca i da je ovo prva opština bez njih.

Ovakvim projektima i rezultatima menjamo ekološku sliku ove opštine i unapređujemo kvalitet života ljudi, ocenila je Vujović i napomenula da se ova opština pokazala kao pouzdan partner u implementaciji projekata od značaja za podizanje standarda zaštite životne. Ministarka je zaključila da će nesumnjivo nastaviti saradnju za dobrobit građana i u budućnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter