Izvor: Kosovo Online
23.09.2023 u 12:21
0

„MOJ OTAC JE BOLESTAN, BIĆE POGUBNO PO NJEGA U PRITVORU“: SIN UHAPŠENOG ELEZOVIĆA o TORTURI nad NJEGOVIM OCEM U PRIŠTINSKOM KAZAMATU! (VIDEO)

Nikola Elezović, sin jednog od trojice pre nekoliko dana uhapšenih Srba, istakao je da bi nastavak boravka u pritvorskoj ćeliji po život njegovog oca Ilije mogao biti poguban. Ističe da je on onkološki pacijent i da je čak i albanski lekar u izveštaju naveo da takav pacijent mora da bude u bolnici, ali na to su se oglušili i Sud i Tužilaštvo u Prištini.

Nikola Elezović je u razgovoru za Kosovo onlajn ponovio da su optužbe o ratnim zločinima na račun njegovog oca potpuno besmislene i apelovao na sve koji imaju mogućnost da pomognu da omoguće lečenje njegovom ocu.

„U jako je lošem stanju. Moj otac je imao dve teške operacije, on je onkološki pacijent, trenutno su prisutne metastaze i on ne može da živi bez adekvatnog lečenja, zaštite i hrane i svega što je potrebno za takvog pacijenta. Apelujem na sve da mu omoguće makar bolničko lečenje. U Prištini su se, nažalost, oglušili i na izveštaj albanskog lekara koji je rekao da takav pacijent mora da bude u bolnici. Ja se samo nadam da će mu brzo omogućiti makar bolničko lečenje“, kazao je.

Navodeći da im je advokat preneo da je uhapšeni Ilija Elezović kazao da su pripadnici policije bili jako korektni prema njemu, da ga nisu maltretirali, kao i da su mu u pritvoru dobri uslovi za boravak, Nikola ističe da nema adekvatnu lekarsku negu.

– On ima stomu, kese može da menja sam, ali diskove ne može. Danas je dan za promenu diska, nadam se da mu je zatvorski lekar asistirao jer ne može sam da promeni – kazao je.

Naglašava da od momenta hapšenja pa do danas porodicu uhapšenog niko nije kontaktirao iz Prištine.

„Ni policija, ni Tužilaštvo, mi ne znamo kakvo je njegovo zdravstveno stanje, jedino sa njim kontakt ima advokat Ljubomir Pantović, a njegove reči su zabrinjavajuće. Rekao nam je da ako nastavi da bude u pritvoru može da bude pogubno po njega“, navodi.

Nikola je ispričao da je njegov otac Ilija Elezović ugledan građanin Kosovske Mitrovice, a da su iz sela kod Vučitrna, izbegli 1999. godine za vreme rata.

U vreme za koje mu se stavlja na teret da je počinio ratni zločin, Ilija Elezović je bio direktor javno komunalnog preduzeća, a nakon toga, kada su izbegli u Kosovsku Mitrovicu, počeo je da radi kao profesor u školi gde je predavao geografiju.

„Jako ugledan i cenjen u gradu o čemu govori broj prijatelja koji zovu i ne mogu da veruju šta se dešava. Nama je veoma teško, duboko verujemo da optužnica koja mu se stavlja na teret i ta dva zločina, on nije mogao da počini, šta više za vreme rata je pomagao i Albancima i svim ljudima kojima je trebala pomoć. Imamo kontakte sa mnogim ljudima, čak i sa Albancima koji ne veruju da se ovo dešava jer znaju da je dobar čovek i da je pomagao“, dodaje.

Kako dodaje, nakon rata nisu pokušavali da se vrate u selo odakle su izbegli jer je i pre rata bilo većinski albansko stanovništvo.

„Nisu stečeni uslovi za povratak jer u selu nema nijednog Srbina“, dodaje.

Nikola Elezović je zahvalio svima koji su pružili pomoć, advokatu Pantoviću kojeg im je omogućila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prijateljima, Lovačkom savezu Srbije i pružio je porodicima još dvojice uhapšenih Srba pod optužnicama za ratne zločine podršku.

„Nadam se da će se svi naći na slobodi što pre jer verujemo da su naši očevi nevini“, zaključuje Nikola Elezović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter