Izvor: Kosovo Online
23.09.2023 u 13:00
0

„VUČIĆ JE U PRAVU, NAROČITO ZA BOMBARDOVANJE“: BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR U SRBIJI priznao ISTINU i sa DIVLJENJEM OCENIO GOVOR SRPSKOG PREDSEDNIKA!

Nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Vilijam Montgomeri ocenio je da se kosovski premijer Aljbin Kurti ponaša na neoprostiv način i uništava odnose sa SAD i dodao da je svim liderima na Zapadu pitanje Kosova primarni problem.

Montgomeri je u intervjuu za Kosovo Onlajn dodao i da SAD i EU trenutno nemaju nove ideje ili novi pristup dijalogu i rešavanju nastale situacije, a da bez će bez novog pristupa napredak biti teško ostvariv.

Koliko poruke predsednika Srbije Vučića koje je uputio u  Ujedinjenim nacijama imaju efekta na poziciju Vašingtona prema Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu? Da li Stejt department razume argument Srbije da i ona povodom Kosova očekuje poštovanje povelje UN kao što se to očekuje u slučaju Ukrajine?

Počnimo od toga da je predsednik Vučić potpuno u pravu u svojoj tvrdnji da su SAD zajedno sa nekim svojim evropskim saveznicima zaobišle UN i sa NATO-om ušle u kampanju bombardovanja Srbije. Tačno je da je ista grupa, jednostrano, priznala nezavisnost Kosova, bez UN-a. Posledica ovoga je da je Putin to mogao da iskoristi kao opravdanje za svoju upotrebu nasilja u Ukrajini. Potpuno tačno. Problem je što je to kao kada pozvonite na zvono i sada nema vraćanja nazad. Naš fokus je usmeren na pokušaj povezivanja celog ovog regiona kako bismo išli napred i radili zajedno. Veliko priznanje odajem Miroslavu Lajčaku za ono što strpljivo radi već godinama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter