Izvor: Tanjug
20.02.2023 u 11:46
0

„MORAMO DA IMAMO SNAŽNU VOJSKU INAČE NAS NEĆE BITI“ Predsednik Vučić najavio kupovinu dronova u Abu Dabiju

Vučić je ponovio da je počela sveopšta trka u naoružavanju i da "jedna Poljska" razmišlja da podigne budžet za vojsku na pet odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je došao na sajam radi kupovine dronova i da će do kraja godine oni stići u Srbiju.

On je novinarima nakon obilaska sajma naoružanja u Abu Dabiju rekao da je mimo budžeta dosta izdvojeno za vojsku, kao i da se radi na podsticanju domaće industrije i jačanju vojske.

Vučić je ponovio da je počela sveopšta trka u naoružavanju i da „jedna Poljska“ razmišlja da podigne budžet za vojsku na pet odsto.

– Mi smo na dva odsto, a kako je krenulo podići ćemo na tri, ko ne bude imao ozbiljnu vojsku biće napadnut. Država će da podigne kapacitet – rekao je Vučić.

Moramo da imamo snažnu vojsku inače nas neć biti, nestali bi kao zemlja za tri dana, poručio je danas predsednik Vučić.

On je pozvao mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, navodeći da će im osnovna plata biti 220.000 dinara, a da će im ukupna primanja premašiti 2000 evra.

Vučić je objasnio da će specijalne jedinice biti organizovane u vidu piramide, a pored ostalog imati snažniji deo mehanizovanih jurišnih bataljona, kao i specijalne pešadijske jedinice, a specijalne jedinice biće naoružane i tenkovima i pancirima.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SA SAJMA NAORUŽANJA: Ovo je dobar način da Srbija predstavi svoju industriju (VIDEO)

Vučić je pozvao mlade momke da se prijave na konkurs, i dodao da je veliki broj upita poslat već prvog dana.

– Molim ljude da se što pre prijave i u Žandarmeriji će imati takve uslove. Moramo da imamo snažnu vojsku – rekao je Vučić i istakao da sve zemlje ulažu ogromne količine novca u naouružanje.

On kaže i da svi kupuju najbolje, tenkove za 12 do 13 miliona evra, a Srbija za milion i po, do dva. Kaže i da Srbija ima veliki broj tenkova, ali nema vozače i nišandžije.

– Zato moramo da imamo veće plate, a svako će primati preko 260 hiljada, značajno preko 2000 evra – istakao je Vučić.

– Moj poziv mladim momcima i devojkama je da dođu u Vojsku Srbije i vide šta zelimo da napravimo – rekao je on.

Upozorio je da niko neće moći da opstane ko nema snažnu vojsku, a dodaje da su važni i zdravsto i ekonomski napredak.

– Svi su razumeli da se odigrava nešto veliko i spremaju se za nešto veliko, narednih dana očekujemo velike najave i razvoj sukoba u negativnom smeru – ocenio je Vučić i dodao „mi moramo da čuvamo svoju zemlju“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter