Izvor: Kurir.rs
25.06.2022 u 09:29
0

NAKON ISCRPNIH ISKAZA: Hrkalovićevu policija ispitivala 6 sati, dok se Stefanović zadržao nešto više od 3 sata! Marko Nicović dao svoj sud o slučaju!

Nekadašnji čelnici MUP juče su u Sektoru unutrašnje kontrole detaljno objašnjavali sve o međusobnim optužbama koje su prethodnih dana iznosili u javnosti.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i bivši ministar policije Nebojša Stefanović satima su juče u policiji davali iskaze nakon što su prethodnih dana izneli niz međusobnih optužbi.

STEFANOVIĆ STIGAO U SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE MUP-A: Izjasniće se o navodima Dijane Hrkalović

Oni su davali iskaz u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP, a prva je, nešto pre devet časova, stigla Hrkalovićka. Ona je u SUK iskaz davala gotovo šest sati. Stefanović je u SUK stigao oko 13.50 i na saslušanju je ostao skoro tri sata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SUK je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pozvao Hrkalovićku i Stefanovića prvenstveno radi provere njenih navoda u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Prošle nedelje je najpre Hrkalovićka optužila Stefanovića da je prisluškivao predsednika Vučića, namestio slučaj „Jovanjica“ i štitio klan Veljka Belivuka. Potom je Stefanović dva dana kasnije odbacio njene navode, tvrdeći da je ona u prošlosti menjala stav u skladu sa svojim interesima. Naveo je i da nije „zaverenik protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ i da njegovu politiku podržava 20 godina. Izneo je i tvrdnju da je Hrkalovićka letovala s članom kavačkog klana. Pažnju javnosti privukla je i optužba Hrkalovićke na račun Stefanovića da je on koristio Skaj telefon, čija je upotreba zabranjena u našoj zemlji i smatra se krivičnim delom.

Bivši šef u beogradskoj policiji Marko Nicović kaže da je saslušanje dvoje nekadašnjih čelnika MUP redovan postupak nakon ozbiljnih optužbi koje je Hrkalovićka iznela.

– Naravno da njena reč nije dovoljna da bi se pokrenuo postupak protiv bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, pa je zato i urađeno dodatno saslušanje kako bi se utvrdilo da li ima elemenata za pokretanje postupka prikupljanja informacija – objašnjava Nicović i podseća da su oni pozvani zbog navoda u vezi sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem, poznatijem kao Mali Senta, i slučajem „Jovanjica“.

– Neophodno je utvrditi ko je sve učestvovao u tom slučaju i ispitati sve inspektore koji su na njemu radili. Takođe, treba utvrditi da li je bilo međunarodne saradnje – objašnjava Nicović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter