Izvor:
22.10.2017 u 00:47
0

NAPREDNJACI PROSLAVILI DEVETI ROĐENDAN: Proslava započeta himnom“Bože pravde“!

Srpska napredna stranka (SNS) obeležava danas devet godina od osnivanja proslavom u Sportskom centru stadion Tašmajdan u Beogradu.

Čini se da će stadion biti mali da bi primio sve članove i simpatizere SNS-a.

Proslavi prisustvuju brojni fukcioneri stranke, ministri, poslanici, ali i brojne javne ličnosti.

Prisustvuju najviši državni i funkcioneri SNS, Maja Gojković, Neboja Stefanović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Nikola Selaković, Goran Knežević, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Nela Kuburović, potpredsednici Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marija Obradović…

Tu su i predstavnici koalicionih partnera, Aleksandar Vulin, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Nenad Popović, a ima i poznatih ličnosti iz javnog i kulturnog života, glumci Lazar Ristovski, automobilista Dušan Borković, teniski trener Bogdan Obradović, Veselin Šljivančanin…

Na rođendan naprednjaka je stigao i naš proslavljeni košarkaš Igor Rakočević. Stadion je već u 18 sati bio prepun.

Na obeležavanju devet godina postojanja SNS su i gosti iz inostranstva – Zoltan Bona zamenik šefa vladajuće mađarske stranke FIDES, poslanik grčke NEA Demokratia Stavros Kalafatis, poslanik Narodne stranke u Kongresu Španije Ruben Moreno Palankes, potpredsednik bosanske Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, predstavnik Komunističke partije Kine Či Lin Čun, te i direktor Fondacije Hans Sajdel Luc Hobel i predstavnik Fondacije Konrad Adenauer Gordana Filipović.

Nedugo potom na stadion je stigao i Vučić, koji je dočekan gromoglasnim aplauzom. Zatim je, intoniranjem himne "Bože pravde", počela proslava.

Na proslavi rođendana SNS-a u prvim redovima smo zapazili i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu i lidera SPS-a Ivicu Dačića, koji je stigao sa nekoliko minuta zakašnjenja.

Nastupila je i etno-grupa "Vrelo" koja je izvela pesmu "Čuvam ovce".

Okupljenima se obrattio predsednik SPS Ivica Dačić.

– Pošto su me upozorili da kratko govorim, morao sam da zapišem – rekao je lider SPS-a Ivica Dačić na početku svog govorio i čestitao SNS-u značajan jubilej.

– Izbavili smo zemlju od bankrota, magovi pljačkaške privatizacije su otišli, dolaze investicije, hoćemo u EU – kazao je između ostalog Dačić u svom govoru.

– Srbi su najveće žrtve genocida i etničkog čišćenja – poručio je lider socijalista.

– Srbija je danas poštovan i pouzdan partner u svetu – kazao je Dačić i rekao da je u najboljem interesu Srbije to što je Vučić izabran za predsednika Srbije.

– Vi se zovete naprednjaci, ovi drugi su nazadnjaci, šta god to značilo – rekao je Dačić i dodao da jedva čeka da Vučić odluči da se ide na izbore.

Lider SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekan je dugim ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

On je poručio na proslavi devetog rođendana stranke da niko Ivici Dačiću nije rekao da govori kratko,

– Ja sam ga zamolio da ne kasni, ali je ipak kasnio. Hvala mu što je kasnio, jer me je obavestio da je ispred 5.000 ljudi koji nisu uspeli da uđu – kazao je Vučić.

– Svi mi dugujemo sebe nekoj deci, budimo potomci da bi smo bili preci – citirao je Vučić stihove Brane Crnčevića.

On je kazao i da bi voleo da svako od nas dnevno ponavlja ove Branine stihove.

– Zato vam danas kažem pobeđujte, ali radite, menjajte se kao da i dalje gubite – rekao je između ostalog lider SNS.

– Ovde u Beogradu pobedite ubedljivo baš zato što misle da su pobedili – kazao je Vučić i dodao da je Srbija danas više nego ikada jaka, nezavisna i poštovana u svetu.

– Srbija se danas čuje onako kako se nije čula u poslednjih 20 ili 30 godina – rekao je lider SNS-a.

– Budite dostojni svega sto smo uradili u prethodnih devet godina – rekao je on i pozvao prisutme da pozdrave koalicione partnere SNS-a.

– Živela Srpska napredna stranka, živela Srbija – rekao je Vučić na kraju govora.

Proslava je završena vatrometom.

Alo.rs
Foto: Twitter/sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter