Izvor: HAPPYBSC
26.01.2024 u 12:50
0

NATO ITEKAKO PRISUTAN: NATO posvećen osiguravanju mandata KFOR-a, stabilnost na Zapadnom Balkanu krhka

NATO je posvećen tome da osigura da KFOR nastavi da ispunjava svoj mandat u okviru UN-a, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem. Stoltenberg, koji je razgovarao sa Spajićem u sedištu NATO, rekao je da je Zapadni Balkan od strateškog značaja za NATO i ocenio da Crna Gora ima važnu ulogu u regionu.

OD TOGA NEMA NIŠTA: Predsednik Vučić jasno poručio srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san

On je pozdravio „snažnu posvećenost“ crnogorskog premijera reformama i putu Crne Gore ka evroatlantskim integracijama. „To je još važnije jer je stabilnost u širem regionu ostaje krhka“, rekao je Stoltenberg. U tom kontekstu osudio je prošlogodišnje nasilje na Kosovu i Metohiji kao neprihvatljivo i podsetio da je NATO brzo reagovao, rasporedivši 1.000 dodatnih vojnika i teško naoružanje.

„Mi smo posvećeni osiguravanju da KFOR nastavi da ispunjava svoj UN mandat“, poručio je Stoltenberg. Stoltenberg je najavio da će ambasadori NATO, i to svih 31, posetiti Sarajevo naredne nedelje, i poručio da je reč o demonstraciji „snažne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine“. „Svi politički lideri moraju da rade na očuvanju jedinstva. Ovo je ključno za stabilnost zemlje i regiona“, rekao je Stoltenberg. Stoltenberg je rekao da je Crna Gora veoma cenjen NATO saveznik i ukazao da je rasporedila snage u borbene grupe u Bugarskoj i Letoniji, kao i da je doprinela „izgradnji efikasnijih i inkluzivnijih snaga bezbednosti“ u okviru misije obuke NATO-a u Iraku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter