Izvor:
21.12.2016 u 00:01
0

Nemački ambasador poslao dirljivu poruku srpskom narodu: Vidno je potresen, ali evo zbog čega će nam večno biti zahvalan!

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izrazio je danas zahvalnost građanima i vladi Srbije na podršci i solidarnosti koje su pokazali zbog terorističkog napada tokom božićnog vašara u Berlinu.

– Jako sam potresen zbog stravičnih događaja od sinoć na božićnom vašaru u Berlinu. Puno nedužnih ljudi je umrlo, još veći broj je povređen, delimično teško. Saosećam sa porodicama i prijateljima žrtava – rekao je Ditman u izjavi Tanjugu.

Ambasador Nemačke je kazao da se još ne zna dovoljno o događanjima sinoć u Berlinu, ali da je gotovo izvesno da se radi o terorističkom napadu.

Poručio je da će Nemačka učiniti sve da u potpunosti rasvetli napad i uhapse odgovorni, koji će biti najstrožije kažnjeni po nemačkim zakonima.

On je rekao da je dobio mnogo izjava i telegrama saučešća iz Srbije, kako od strane vlade, tako i brojnih građana.

– Želeo bih da se zahvalim na rečima podrške i solidarnosti od naših srpskih prijatelja – rekao je on.

Ditman je podvukao da su božićni vašari mera mira, a u predbožićnom periodu na njih se ide sa prijateljima, porodicom, decom, tako da se radi o posebno kukavičkom činu.

– Kada sam živeo u Berlinu i ja sam sa porodicom išao na božićne vašare – kazao je on.

Poručio je da Nemci neće dozvoliti da im ovaj gnusni čin promeni živote, već će živeti svoje živote kao i do sada, u zajedništvu, otvorenosti i slobodi.

Tanjug
Foto: Twitter/Dnevni list Danas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter