Izvor:
30.07.2023 u 13:40
0

NOVI MEDIJSKI ZAKONI USKORO: Premijerka najavila skoru javnu raspravu i novi set medijskih zakona.

U toku je rad na novom setu medijskih zakona, uskoro sledi javna rasprava na tu temu, ovaj posao nije lak, ali ću zbog njegove važnosti učestvovati u javnoj raspravi izjavila predsednica vlade Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je u toku rad na donošenju seta medijskih zakona.

Happy TV

-Prošle nedelja sam imala više sastanaka sa resornim ministrom Mihailom Jovanovićem. Viđali smo se bukvalno svaki dan. Imala sam sastanak i sa ambasadorom OEBS Janom Bratuom. Ministra Jovanovića sam pitala šta se dešava sa medijskim konkursima. Znam da je ministar obilazio sve komisije i ohrabrio ih da rade bez ikakvih pritisaka. Verujem da je došlo dosta prijava i verujem da će se i to uskoro završiti“, rekla je premijerka Brnabić.

Ona je potvrdila da uskoro počinje javna rasprava o novim medijskim zakonima koja će trajati koliko bude potrebno.

Ona je najavila susret i sa predstavnicima Saveta za štampu. Kako je rekla, Savet za štampu bi trebalo da ima značajnu ulogu u kreiranju medijske strategije.

Happy TV

-Želim da kažem da smo naporno radili. Radne grupe su završile svoj posao, a mi smo u međuvremenu usvojili još jedan važan zakon . Zakon o elektronskim komunikacijama na koji se dugo čekalo. To su ta tri zakona koja su predviđena medijskom strategijom i onda ćemo da idemo dalje u implementaciju medijske strategije“, rekla je Brnabić.

Premijerka kaže i da je celokupan set rađen u sardanji sa OEBS i naglasila da je grupa ambasadora iz skandinavskih zemalja koje su najbolje u medijskim slobodama, pohvalila te izmene i dopune koje je OEBS predložio, ali bez obzira na to, po njenom mišljenju sve je iskorišćeno za političku borbu.
-Kao što verujemo u nezavisnost sudstva i samostalnost tužilaštva, tako verujemo i u nezavisnost medija, ali to je nešto što je u ovom trenutku prilično teško postići u smislu nezavisnosti od uticaja gazdi ili vlasnika tih medija-, rekla je Brnabić. Prema njenim rečima, besmislene su optužbe o uticaju vlasti na medije sa nacionalnom frekvencijom kada se analizira ko na njima gostuje, a to se pre svega odnosi na Medijski javni servis.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter