Izvor:
22.03.2024 u 17:15
0

OD AGRESIJE DO PRAVEDNOG PORETKA: Miloš Vučević- „Menja se pogled na NATO agresiju, nikada nećemo zaboraviti poginule“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da se četvrt veka od NATO agresije, Srbija priseća tih događaja sa tugom, ali i sa poštovanjem prema našim borcima i zaštitnicima otadžbine, kao i da se sve više u svetu menja pogled na NATO agresiju. On je na otvaranju Međunarodne konferencije

„Od agresije do novog pravednog poretka“, koja se održava povodom obeležavanja 25. godišnjice od početka oružane agresije NATO pakta na SR Jugoslaviju, rekao da je sve više ljudi u svetu koji slobodno misle, govore i razmišljaju razborito o onome što se nama desilo pre 25 godina. Kako je istakao tog 24. marta 1999. godine nadvila se ogromna tuga zbog stradanja jedne suverne države i zbog smrti međunarodnog prava i poručio da nikada Srbija nikada neće zaboraviti decu, civile i borce koji su poginuli u NATO agresiji.

Ocenio je da je naneta nepravda srpskom narodu, koji je milione života dao u borbi protiv fašizma i nacizma, u borbi za pravedniji svet, narodu koji je jedan od osnivača Lige naroda i UN. „Sama agresija je predstavljala sunovrat pravde i morala i bila je duboko nepravedna“, poručio je Vučević. Podsetio je na progon srpskog stanovništva koji je počeo nakon agresije, a koji, kako ističe, traje i dalje.

„Naš narod i naša vojska i policija pružili su snažan otpor teroristima i agresoru, a njegovi heroji su ostali neporaženi“, istakao je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter