Izvor: BSC HAPPY
07.11.2023 u 17:23
0

ODNOSI DVE ZEMLJE NA NAJVIŠEM NIVOU: Premijerka Brnabić se sastala sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Azerbejdžan Džejhunom Bajramovim.

Premijerka Brnabić je istakla da su sveukupni odnosi Srbije i Azerbejdžana na najvišem istorijskom nivou, o čemu najbolje svedoče dve predsedničke posete realizovane prošle godine u razmaku od samo mesec dana.

Predsednica Vlade je izrazila zahvalnost na podršci Azerbejdžana u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, te poručila da dobre i sadržajne odnose dve države treba dodatno proširiti i na ostale oblasti saradnje, među kojima je svakako saradnja u oblastima poput energetike, privrede, poljoprivrede, ali i farmaceutske industrije i biotehnologija.

JEVTIĆ SA KOMANDANTOM KFORA: Razgovor o bezbednosnoj situaciji u opštini Štrpce

Ministar Bajramov je izneo čvrst i principijelan stav Azerbejdžana kada je u pitanju podrška naporima Srbije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. On je poručio da će se podrška Azerbejdžana u međunarodnim organizacijama bezuslovno nastaviti, što najbolje pokazuje primer glasanja protiv odluke o pokretanju procedure za razmatranje članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Ministar je primetio da je, nakon njegovog poslednjeg boravka u Beogradu pre par godina, ekonomski napredak Srbije još vidljiviji, te izrazio uverenje da će privredni odnosi dve zemlje, u okviru daljeg razvijanja strateškog partnerstva, biti značajno unapređeni.

Predsednica Vlade je srdačno zahvalila i na podršci Azerbejdžana našoj kandidaturi za domaćina specijalizovane izložbe EXPO 2027., te pozvala Azerbejdžan da uzme učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter