Izvor:
02.05.2017 u 15:57
0

Oglasili se: ALBANIJA PODRŽAVA TIRANSKU PLATFORMU

Šef albanske diplomatije kaže da u Makedoniji nema etničke krize?!

Albanija podržava Tiransku platformu koju su usvojile tri albanske stranke u Makedoniji, izjavio je albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati.

– Mi smo podržali platformu albanskog političkog faktora u Makedoniji u nastojanju da se primeni neispunjeni Ohridski sporazum, stvori evroatlantski put za Makedoniju i poboljšaju odnosi sa susedima – rekao je Bušati I dodao je da "u Makedoniji nema međuetničke krize"?! On je takođe i izrazio nadu da "stvari neće ići u tom pravcu", međutim, priznao je da veći deo platforme ne može da bude primenjen ako nema podršku dvotrećinske većine u parlamentu, javlja Tanjug.

Podsetimo, tri najznačajnije albanske partije u Makedoniji dogovorile su 7. januara zajedničku platformu za pregovore o novoj vladi, koja pored ostalog predviđa da Albanci budu priznati kao državotvorno stanovništvo, zatim punu jednakost albanskog jezika, a da etničku jednakost odražavaju i državni simboli.
Taj dokument nazvan je još i "Tiranska platforma", jer su se lideri albanskih stranaka prethodno sastali u Tirani pod pokroviteljstvom premijera te zemlje Edija Rame.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter