Izvor: RT
31.08.2023 u 10:22
1

„PRE BIH GA UBIO NEGO PUSTIO DA POBEGNE“: UČK TERORISTA zapretio KURTIJU!

Faton Klinaku je ubrzo pozvan na saslušanje u policiju po nalogu Specijalnog tužilaštva

Vršilac dužnosti šefa Organizacije ratnih veterana (OVL) tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Faton Klinaku po nalogu Specijalnog tužilaštva pozvan je juče na saslušanje u policiju zbog preteće objave upućene Aljbinu Kurtiju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Klinaku je intervjuisan zbog objave na društvenim mrežama u kojem je napisao da bi radije ubio premijera nego ga proterao sa Kosova i Metohije.

„OD 6 PREDSTAVNIKA NA BLEDU 4 SU ALBANCI, A ONDA PRIČATE O NEKAKVOM UTICAJU SRBIJE“: IVICA DAČIĆ dominirao na BLEDU – OČITAO LEKCIJU BRISELU! MUK! (VIDEO)

 – Njegov (Kurtijev) poslanik je bio toliko očajan da je rekao: glasao sam za promene, ali sad idemo još niže kao država i ne preostaje ništa drugo nego da bežimo. Rekao sam mu: nemam ni glasa, ni promene na bolje, što nisam očekivao od njega (Kurtija), a što se tiče odlaska, radije bih da ubijem Aljbina Kurtija nego da ga pustim da pobegne sa ‘Kosova’ – napisao je on.

Pored Klinaka, potpredsednik opštine Srbica, Sami Luštaku, rekao je da se slaže sa njegovim stavom i da nikada neće dozvoliti Kurtiju da napustiti tzv. Kosovo.

Ove izjave su izazvale brojne reakcije članova Pokreta Samoopredeljenje i Demokratske partije Kosova (PDK).

IZDAJA! SRPSKI NAROD USTAO U CRNOJ GORI PROTIV NEOMILOVSKE VLADE! JUNAČKI GRADOVI PODGORICA, BERANE, NIKŠIĆ, HERCEG NOVI i ostali BLOKIRANI! (VIDEO)

Poslanik Samoopredeljenja Artan Abraši obratio se kolegama iz PDK da „nisu odustali od političkih ubistava kao oruđa“, a opozicione stranke su upozorile da će pokrenuti tužbu protiv njega za klevetu.

 – Faton Klinaku je uvek bio dosledan. On je stalno pokazivao otvorenu podršku PDK-u. On je uvek delovao i deluje u otvorenoj koordinaciji sa političkom agendom te partije. Organizacija ratnih veterana sa njim na čelu bila je i ostala politički instrument u rukama PDK-a. Faton Klinaku govori ono što oni misle, samo bez dlake na jeziku. Zašto je među hiljadama reči da ilustruje misao, izabrao reč ubistvo? To dovoljno govori. To je jasan dokaz da se PDK nije otklonio od ubistva kao oruđa protiv svojih protivnika – poručio je Abraši na društvenim mrežama.

Savetnik premijera privremenih prištinskih institucija, Aziz Bici, pozvao je na potpuno distanciranje od jezika kojim se služio bivši šef veterana OVK.

 – Takav jezik nikome nije prihvatljiv. Posebno neodgovorno, nedostojanstveno i nepatriotski od nekoga ko govori u ime i zastupa ratne veterane. Predsednik Vlade ‘Kosova’ je premijer svih građana. Pripada zemlji za koju smo se borili. Ne smemo se ni na trenutak složiti, ni kao društvo ni kao ratni veterani, da se tako olako govori o ubistvu premijera. Svako treba da se distancira od takvog jezika – poručio je.

A Klinakov advokat, Rame Dreshaj, rekao je KOHEN-u da je objava njegovog klijenta izvučena iz konteksta i da je za to okrivio „neke medije i neke gledaoce” koji su mu dali „drugačiju boju“.

On je saopštio da je Klinaku nakon razgovora u policiji pušten.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„PRE BIH GA UBIO NEGO PUSTIO DA POBEGNE“: UČK TERORISTA zapretio KURTIJU!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter