Izvor: Informer
09.04.2022 u 21:20
0

Predsednik Aleksandar Vučić se obratio nakon uspešno zavšene vojne vežbe VATRENI ŠTIT 2022

Predsednik Aleksandar Vučić se nakon uspešno završene vojne veže VATRENI ŠTIT 2022 obratio novinarima i javnosti.

Odgovarao je na pitanja novinara i dao izjave o određenim temama koje se tiču zemlje Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Za nas je važno da snažimo sebe i svoju zemlju ekonomski, ali da snažimo i našu vojsku. Drugačije je kada imate otpor i kada ste sami. Nismo ni blizu pokazali svoju vatrenu moć, nikome nije jednostavno da se takvoj vatrenoj moći suprotstavi.

Predsednik je zatim komentarisao pisanja medija i poruke iz Hrvatske.

– Poziciju Srbije ne prave oni, niti bilo ko u svetu, već građani Srbije. Radimo ono što je najbolje za našu zemlju. Mi nemamo za cilj da bilo kome pretimo.

O izborima predsednika je rekao da su ostali imali više kontrolora nego SNS.

O suspenziji Rusije iz UNHCR

– Svako ko je iole fer, sa lakoćom zaključuje da se Srbije ponaša u skladu sa normama međunarodnog prava. Da li uvek u politici donosite odluke kakve vam se sviđaju? To je nemoguće. Zato sam zadovoljan što 60% ljudi, čak i preko tog broja itekako dobro razumeju šta je odgovornost a šta ne. Ako hoćete da vam se dodvoravam, nije problem, uništićemo svoju zemlju za sedam dana, ali ja hoću da se borimo za fabrike, investicije, prijateljstvo i principe, da možemo sebe da pogledamo u ogledalo kao nacija i da imamo obraz!

– Sad me pitate kako da reagujem na to što je Peskov bio korektan. Kažite ime zemlje u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ime zemlje čiji avioni iz te zemlje lete ka Sankt Peterburgu. Ime jedne male zemlje, jednog malog, ponosnog naroda, to je naša zemlja. Vi mislite da oni ne znaju te stvari? Ovde ima onih koji bi da unište zemlju za tri dana, praveći da su velike patriote i rodoljubi, a sve su samo ne to. Neću danas pričati o tome, ali doći će vreme kad hoću. Moj posao kao predsdnika Srbije je da štitim naš narod i našu zemlju. Spreman sam ja da gutam žabe, da bi naš narod mogao da digne glavu i ima svoj ponos i dostojanstvo. Mislite da je lepo, da uživam u tome? Ono što tražim od ljudi je poštovanje i odgovornost, da razumeju situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nije nimalo laka.

– Pričaću vam kakvi su neki rodoljubi i patriote. Moj posao kao predsednika je da štitim naš narod i našu zemlju!

– Ne želim da okrećemo prijateljima leđa. Zahvalan sam na razumevanju Šarlu Mišelu, ali i gospodinu Peskovu. – naglasio je predsednik.

Uspešno završena vojna vežba VATRENI ŠTIT 2022! Predsednik se obratio! (FOTO)

O ekonomiji i snabdevanju

– Mi smo spremili i imamo dovoljne količine žita. Moramo da budemo odgovorni i sačuvamo mir i stabilnost. 

O izborima

– Svima je sve bilo jasno i prvog trenutka, oni su imali najviše kontrolora. U eri socijalnih mreža morate da se pravdate nekome, što nema nikakvog smisla. Bavite se sledećim izborima, a ne onim što je prošlo. Bili bi civilizovano da neki čestitaju pobednicima, ali sve će doći na svoje u narednom periodu.

Predsednik je naglasio da moramo da pokažemo veće poštovanje prema ljudima, a građani će uvek sve moći da procene sami.

Predsednik se zatim zahvalio okupljenima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter