Izvor: Tanjug
06.05.2022 u 19:06
0

PREDSEDNIK OTVORENO O SITUACIJI NA KIM Evo šta je Vučić rekao o dijalogu Beograda i Prištine! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da dijalog Beograda i Prištine više ne postoji jer Priština to ne želi, a da se u Berlinu dogodio samo pokušaj dijaloga.

On je podsetio da se, od kada je Aljbin Kurti na vlasti u Prištini, imamo za čak 50 odsto uvećan broj incidenata i napada na Srbe na KiM.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Od kada je Kurti na vlasti imamo za čak 50 odsto uvećan broj incidenata i napada na Srbe na KiM, suočeni sa neprimerenim pritiscima i ocenama svega što se zbiva za KiM, svakodnevnim kršenjim međunarodnog prava. Albanci svakodnevno provociraju da bi izazvali reakciju Srba i baš ih briga za sve što krše sporazum, odgovora nema, oni nikome ne odgovaraju, imamo dokumentaciju svih kršenja međunarodnog javnog prava dnevno, ali šta da kažemo po pitanju KiM jer su svi drugi na drugoj strani“, rekao je Vučić.

On je naglasio i da se više ne pominje ni Zajednica srpskih opština.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA Istakao je da uloga vlasti nije da podizali javnom mnjenju već da vodi računa o interesima zemlje! (VIDEO)

„Dijalog Beograda i Prištine ne postoji, i ovaj pokušaj dijaloga u Berlinu bio je samo pokušaj, jer oni (Priština) suštinski ne žele dijalog, da imate u vidu sa kim imamo posla, cela politika se svela na to da bi mnogi da glume lokalnog i regionalnog Zelenskog, a da im niko ništa ne radi. Više nema reči o ZSO, Albanci kažu da je Briselski sporazum potpisao neko pre njih, međunarodni predstavnici kažu da se mora ispuniti potpisano, a u suštini ono što je srž tog sporazuma neće ni da razgovaraju i to je slučaj već mesecima i godinama“, otkriva predsednik.

Predsednik se osvrnuo i na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina o tome kako nezavisnost Luganska i Donjecka može da se tretira identično „kosovskom presedanu“.

„Putin se pozvao na odluku Međunarodnog suda pravde o Kosovu želeći da zaštiti ruske interese, našao je pravno politički osnov za upad u Ukrajinu, ali to ne znači da će Rusija priznati Kosovo, neće, ali će Srbija biti pod velikim pritiskom da prizna Kosovo da Putin ne bi mogao da koristi argumentaciju Kosova za događaje u Ukrajini. Putin će reći Zapadu da je sproveo akciju u Ukrajini da bi sprečio genocid ili humanitrnu katastrofu i da je na Krimu sproveden referendum, za razliku od Kosova i pošto oni razumeju da ta argumentacija nije slaba, a niko od njih nije vodio računa o Srbiji, dolazimo u najveći problem, jer će ceo Zapad tražiti od Srbije da brzo ide ka prizanju Kosova, da bi rekli Rusiji da to nije isti slučaj, i da onda ne bi postojao pravni presedan“, rekao je Vučić.

O najavama Prištine da će aplicirati za članstvo u međunarodnim zajednicama predsednik Vučić je izjavio sledeće:

„Ako Albanci prekrše Vašingtonski sporazum naš odgovor će biti mnogo snažniji. Onda krećemo u dalji i ubrzani rad na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova“

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter