Izvor: Informer
20.12.2023 u 16:13
0

PREDSEDNIK RIK ODGOVORIO MARINIKI I ALEKSIĆU: Nismo nadležni za odluku o ponavljanju izbora

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević poručio je da RIK nije nadležna za zahtev koji je podnela koalicija „Srbija protiv nasilja“ za poništavanje i ponavljanje izbora u Beogradu.

On je na sednici RIK, rekao da je pokušao da ukaže na pravne pretpostavke i istakao da podneti hathev nije uredan i pravno ne može biti razmatran na sednic RIK koja je apsulutno nenadležna.

Dimitrijević je reao da je imao nameru da ooziciji objasni da ihe je neko doveo u zabludu da je RIK nadežan, ali su ga, kako je naveo, obavestili da počinju štrajk glađu u objektu stare skupštine, „svesni da se adresa njhovog zahteva nalazi možda na drugom mestu“.

PRVI PUT SE OBRAĆAM GRAĐANIMA REPUBLIKE SRPSKE: PREDSEDNIK VUČIĆ uputio sledeće reči NAŠEM NARODU PREKO DRINE! VIDEO

– Ostalo je nejasno da li se zahteva ponavljanje na pojedinim mestima u Beogradu ili ponavljanje celog procesa – rekao je on.

Naveo je da RIK ne može da bude uključena u sprovođenje celokupnog izbrnog procesa u Beogradu, već da naloži ponavljanje na pojedinim biračkim mestma.

Ni RIK ni GIK ne mogu da utiču da li će se ponoviti već da raspisani izbori budu u skladu sa izbornim zakonom, naveo je on.

Od ispunjenja zakonskih uslova zavisi raspisivanje izbora, a jedan od njih je, kako je naveo Dimitrijević, ako se ne formira vlast u roku od dva meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter