Izvor: Novosti
31.10.2023 u 17:12
0

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Gasni interkonektor sa Bugarskom biće otvoren do kraja novembra

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, da će gasni interkonektor sa Bugarskom, koji se gradi uz značajnu podršku EU, biti otvoren do kraja novembra.

– Imali smo veoma dobre razgovore danas i imaćemo ih ceo dan. Zadovoljan sam zbog toga, jer dolazak predsednice EK u Beograd je za našu zemlju od ogromnog značaja – rekao je Vučić u obraćanju u Palati Srbija. Naglasio je da je EU ubedljivo prvi ekonomski partner Srbije po svim prametrima.

– Sa EU ostvarujemo čak dve trećine izvoza roba, polovinu izvoza usluga i tri petine svih stranih direktnih investicija – rekao je Vučić. Naglasio je da u razvoju energetske infrastrukture radimo sa EU.

– Očekujemo da za 15 dana bude završen gasni interkonektor sa Bugarskom, a sa svim dozvolama otvoren za manje od mesec dana, do kraja novembra – rekao je Vučić i naglasio da smo za taj projekat dobili značajne grantove i ogromnu podršku od EU. To je za nas veoma značajno za diverzifikaciju gasnog snabdevanja – dodao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter