Izvor: Tanjug
01.06.2023 u 10:45
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U MOLDAVIJI: „Molio sam jutros Srbe sa severa KiM da istraju u borbi, na miran način“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se uvek zalagao za mir i stabilnost u celom regionu, kao i da garantuje da će Srbija učiniti sve da dođe do deeskalacije situacije na Kosovu i Metohiji.

– Nadam se da ćemo uspeti da svi zajedno deeskaliramo situaciju i da sačuvamo mir i stabilnost. Verujem da ćemo uspeti u tome, rekao je Vučić pred početak Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

(UŽIVO) PREDSEDNIK SRBIJE NA CNN TELEVIZIJI: Od početka godine upucano 6 srpskih civila, od čega dvoje dece! Srbija želi mir, ne treba nam eskalacija

Istakao je da će Beograd pokušati da ubedi Srbe da protestuju mirno, ali je dodao da su oni veoma odlučni, te da žele da vide leđa specijalnim jedinicama koje se na severu KiM nalaze ilegalno.

Vučić je dodao da bi najsnažniji korak koji bi doveo do deeskalacije bio povlačenje gradonačelnika koji su izabrani na izborima na koje je izašlo tri odsto birača.

– To se nigde nikad nije desilo. To mora da bude prvi korak i onda mislim da ćemo imati dovoljno snage da nastavimo sa razgovorima kako bismo, ne samo deeskalirali situaciju, već i napravili neke korake unapred, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da će u Kišinjevu imati veoma važne razgovore sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter