Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 07:20
0

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAKAZAO HITAN SASTANAK: Glavna tema ODNOSI u REGIONU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sastanak za premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem na kojem će razgovarati o spoljnopolitičkim prilikama, odnosima u regionu s posebnim akcentom na poslednja dešavanja sa Crnom Gorom, saznaje ekskluzivno “Blic”.

Moguće je, kako naš izvor kaže, da predsednik Vučić bez obzira na mere reciprociteta nakon što je Crna Gora proterala našeg ambasadora, zatraži zbog velikog broja Srba u toj zemlji, ali i zbog pozicije Srba u regionu, smirivanje strasti koje će biti praćeno i različitim konkretnim merama.

Sastanak je zakazan za sutra u 18 časova u zgradi Predsedništva Srbije.

OVO MORATE ZNATI

NAJTEŽI DAN DO SADA! Nikada više PREMINULIH!

Joanikije POBEDIO KORONU!

KORONA NE JENJAVA! Hrvatski premijer u samoizolaciji!

UDAR! Albanci upali u Kopnenu zonu bezbednosti!

Podsetimo, prvo je danas u kasnim poslepodnevnim časovima „eksplodirala“ vest iz Podgorice da je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i da je od njega zatraženo da napusti Crnu Goru.

„Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao „oslobođenjem“ i „slobodnom voljom“ crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko sati kasnije, stigla je i prva reakcija iz Srbije, pa je naša zemlja uvela recipročne mere.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata.

„Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije“, navodi se u noti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter