Izvor: TANJUG
28.08.2023 u 16:20
5

PREMIJERKA BRNABIĆ: „Naša budućnost je u EU, dajte nam datum“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na panelu lidera u okviru Bledskog strateškog foruma da u Srbiji postoji veliki evroskepticizam, zbog toga što naša zemlja na članstvo u EU čeka više od 20 godina.

Ljudima na Zapadnom Balkanu znači čak i da počnemo pregovore, čak iako to ne znači ništa ljudima u Evropskoj uniji. Dajte nam datum – poručila je premijerka Brnabić na početku panela.

Dodala je da Evropska unija prema Zapadnom Balkanu često ima stav kao da ništa što urade nije dovoljno dobro.

Brnabićeva je istakla i da stoji pri svom ranijem stavu da Srbija i dalje nema „plan B“ i da je naša budućnost u Evropskoj uniji.

Inače, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas da Evropska unija mora da bude spremna na proširenje do 2030. godine, i da to podrazumeva zemlje Zapadnog Balkana.

– Vreme je da se bavimo proširenjem, treba da zemlje Zapadnog Balkana nazovemo budućim članicama – istakao je Mišel na otvaranju 18. Bledskog strateškog foruma.

KRUCIJALNI RAZGOVORI: Brnabićeva na večeri slovenačkog premijera uoči početka Strateškog foruma na Bledu (FOTO)

Naveo je da je put ka Evropskoj uniji počeo pre 20 godina, i da je sporost putovanja ka EU razočarala mnoge i u EU i regionu.

EU mora da održi svoja obećanja – poručio je Mišel i dodao da ako EU želi da bude jača i sigurniji, Evropska unija mora da postane jača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “PREMIJERKA BRNABIĆ: „Naša budućnost je u EU, dajte nam datum“”

  1. Zna ona da nas nece primiti zato ovo i kaze . Pa sta rece onaj pametni i divni sef Madjarske diplomatije, „Svet se smeje EU u vezi uvodjenja sankcija Rusiji „, gospodjo Brnabic sta cemo tamo da uvodimo i mi sankcije drugima na nasu stetu , znate kako kaze nas pametni narod Ko drugome jamu kopa sam u nju upadne to se desilo i EU , tek ce se desiti , sta li su im obecali da ce vladati svetom , nemojte da vas foliraju , Vi ste iz Srbije .cim ste iz Srbije to znaci da ste pametni ali ovi Madjari prednjace i u pameti i u hrabrosti , za sada , Bogami nije pije Zeka vodicu, bolji su mnogo od nas . Vucic je dobro osajcovao ko je pametan iz okruzenja na nekima je profulao ali sa Madjarima je pun pogodak , ponosni smo sto imamo takve komsije .

    1
    0
    Odgovori
  2. Dam ti ja 2333godine,ako ispunimo uslov da nestanemo,da izbrišemo istoriju, da ne pominjemo slo S……i još 200 nekih sitnica koje odgovaraju eu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter