Izvor: RTS
27.10.2023 u 09:51
0

PREPORUKA OEBSA: Sudovi na KiM da izriču pritvor samo kao poslednju meru

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) saopštila je da na KiM postoji veliki broj nedovoljno obrazloženih odluka o određivanju pritvora i da se često ne koristi alternativa meri pritvora, kao što je kaucija.

SARADNJA I DOGOVOR: Održan sastanak delegacija Kfora i Vojske Srbije na komandantskom nivou

U izveštaju koji obuhvata analizu podataka koje je 2022. i 2023. godine prikupio program praćenja suđenja Misije OEBS-a u pogledu određivanja pritvora punoletnim okrivljenim licima na KiM navedeno je da dostupni statistički podaci pokazuju da je od decembra 2020. godine došlo do značajnog porasta broja optuženih koji se nalaze u pritvoru, a koji nisu osuđeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter