Izvor: HAPPBSC
18.03.2024 u 07:19
0

BRNABIĆ: Implementirane tri preporuke ODIHR, razgovara se o biračkom spisku

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić kazala je večeras da je vlast implementirala tri preporu keKancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), od 25 koliko ih je bilo nakon decembarski izbor u Srbiji.

Ona je za k kazala i da vlada Srbije ima odlilnu saradnju sa ODIHR, te da je posle decembarskih dobila najmanji broj preporuka (za unapređenje izbornih uslova) do sada – njih 25.

PROGNOZA VREMENA: Danas oblačno vreme, popodne kišovito

„Tri preporuke smo implementirali u potpunosti a razgovaramo oko biračkog spiska“, kazala je Brnabić, ne precizirajući na koje preporuke se to odnosi.

Ponovo je negirala navode opozicije o fiktivnom prijavljivanju birača u Beograda, uoči izbora najavljenih za 2. jun.

Brnabić je izjavila da aktivisti Srpske napredne stranke idu u kampanju od vrata do vrata u skladu sa bilo kojim političkim aktivnostima bilo gde u civilizovanom svetu i istakla da su napadi na njih nasilje i poručila da SNS veruje u demokratiju i demokratske principe.

U utorak se dogodilo nasilje nad Slavicom Vujačić, koja je pogođena nečim u glavu jer je nosila ranac na kojem je pisalo Aleksandar Vučić, istog dana napadnuta su dva člana na Zvezdari, a zatim je bio i incident na Voždovcu, rekla je Brnabić

Istakla je da od opozicije, koja govori da je protiv nasilja, nije mogla da se čuje osuda toga, već samo relativizacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter