Izvor:
07.12.2018 u 18:26
0

PRIŠTINA OBJAVILA DA JE PRETPRELA NAJVEĆI SAJBER NAPAD: Mi smo meta hakera iz Srbije i Bosne!

Prištinski mediji su danas izvestili o navodno najvećem sajber-napadu na privremene prištinske institucije za koje se tvrdi da su došli iz Srbije, BiH i dela Makedonije.

Navodno je vlada Kosova zatražila od američke Ambasade u Prištini da ih informiše o ovom navodno velikom hakerskom napadu, dok Koha prenosi izjavu direktora Agencije za infirnaciono društvo, Kujtima Gashija, koji kaže da je to bio samo bezuspešni pokušaj napada, koji je uspešno sprečen.

– Danas je došlo do sajber napada na elektronske adrese kosovskih institucija. Napadnute su i adrese diplomatskih misija. Napad je došao iz Srbije, Bosne i Hercegovine i dela Makedonije. Svi ovi napadi su sprečeni – rekao je Gashi i dodao da nije naneta nikakva šteta.

Gaši je rekao i da je navodni cilj tog napada bio bezuspešni pokušaj blokade elektronske pošte prištinskih institucija.

– Nijedan elektronski sistem kosovskih institucija nije preuzet pod kontrolu. Za sada nema razloga za brigu. Ovo je masovni napad, direktno od nepoznatih osoba i dolazi uglavnom iz Srbije i Bosne i Hercegovine – rekao je on za Kohu.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter