Izvor: Kurir/BSC Happy
12.11.2023 u 07:37
0

SAD U PARIZU PEVA DRUGU PESMU: KURTI kaže da će podžati SMENU GRADONAČELNIKA na SEVERU KIM? VIDEO

Da bismo imali pun legimitet gradonačelnika potrebni su nam rani izbori, svestan sam toga, ali nam je potreban istovremeno i pravni proces, rekao je kosovski premijer Ajlbin Kurti na konferenciji u Parizu.

Kurti je naveo da kosovska vlada ima rešenje za ovu situaciju i to legalno.

– Imamo ponudu za rešenje i to legalno. To znači da svako ko nije zadovoljan s gradonačelnicima, postoji akt 72 zakona o lokalnoj samoupravi koji govori da 20 odsto glasača može da napravi peticiju i izazove  izbore kako bi se završili mandati gradonačelnika. Tako da, radujem što će se ljudi organizovati kako bi izazvali prevremene izbore a ja ću biti tu da nadgledam i pomognem. Znam da je u aprilu odziv bio nizak, ali ovi gradonačelnici su jedini legitimni, drugi nemaju legitimitet – rekao je Kurti.

Kurti je naveo pokazuje svoju političku volju kako bi pomogao Srbima.

„Pokazujem moju političku volju da pomognem Srbima sa Kosova da idu ka tom cilju. Srpski jezik je zvaničan jezik širom naše zemlje u svim institucijama. Srbi imaju 10 poslanika od 120, ali na žalost bojkotuju. Imam i srpskog ministra Rašića i njegov zamenika Radomirovića, jedan sa severa jedan sa juga“, kaže Kurti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter