Izvor: BSC Happy
05.03.2024 u 08:41
0

ŠAPIĆ ZA HAPPY TV: Opozicija je prva tražila NOVE IZBORE, a sada preti BOJKOTOM istih

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić juče je rekao da očekuje da će novi izbori u Beogradu biti raspisani u narednih sedam, osam dana, nakon što se izabere predsednik Skupštine Srbije, koji treba da raspiše izbore.

On je gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ govorio o stavovima opozicije koji su prema njegovim rečima oprečni  i kontradiktorni.

– Ja stvarno nemam snage da se bavim izjavama i zahtevima opozicije. Juče sam pokušao da prepričam samo šta su u poslednjih nekoliko meseci govorili i menjali stavove. Negde u proleće prošle godine rekli su da hoće nove izbore. Onda  kada je Vučić rekao ok. biće novi izbori u toku leta, onda su rekli nipošto ne izbore. Nakon toga su rekli da ipak hoće izbore ali ne svi, da bi na kraju, na jesen napravili pismo koje su svi potpisali i insistirali da budu vanredni parlamentarni i beogradski izbori. Ja sam podneo osavaku i mnogi predsednici opština, da bismo izašli na izbore u sto većem broju. Vrhunac je upravo rezoluzija iz EU u kojoj se kaže da SNS svako malo raspisuju vanrdene izbore i da to ugrožava proces demokartije- rekao je Šapić.

– Kada im nisu prošle teorije o krađi, i kada to nisu mogli da dokažu, onda su insistirali na novim izborima. Jerković je rekao da je ušao sa nama u razgovore i da smo mi te razgovore prekinuli. Oni imaju svoju agednu koju guraju.  Onog momenta kada mi kažemo ići ćemo na izbore, oni se odmah suprotstave i kažu, čekajte kakvi izbori, pa nama ne odgovaraju tada da budu održani, jedni kažu tada su praznici, hoćemo da odmorimo, drugi kažu ne  mogu da primene preporuke ODIR-a- istakao je Šapić.

On je dodao da nakon dva dana ćutnje opoziocija preti  bojkotom.

– Đilasov deo opozicije otvoreno govori da će bojkotovati izbore i ne samo oni, već i Zeleno-levi front, Miloš Jovanović je otišao korak dalje i rekao da će sprečiti da se oni održe.

Šapić je još dodao da se on zalaže za ubrzanje čitavog procesa vezano za nove izbore.

-Ja ne odlučujem o tome kada će biti izbori već predsednoik Skupštine Republike, koji još nije izabran, da se ja pitam raspisao bih izbore i uradio to po zakonu i  precuduri koja postoji vezano za izborne procese i izašli bi što pre na izbore. Nakon tih izbora onaj ko uzme najviše glasova da što pre sastavi gradsku vlast -rekao je on i dodao da je umoran od neprestane neodlučnosti opozicije.

– Umorio sam se od njihovog hoću-neću, mislim da Beograđani to ne zaslužuju. Izađite na izbore, pobedite, mislim da nikada neće biti jasnija ni čistija situacija između čega se bira. Ovi izbori će biti daleko važniji od lokalnih izbora. Ja bih voleo da se bavimo infrastrukturom, da pričamo o metrou, mostu, tunelu…ili o temama koje smo kao što je uređenje priobalja itd…ja bih voleo da se bavimo tim stvarima, ali nažalost mi ne možemo do toga da dođemo- rekao je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter