Izvor: Tanjug
22.11.2022 u 19:13
0

Šef italijanske diplomatije Antonio Tajani poručio je da poseta Prištini i Beogradu nije slučajna: „Tu smo da nađemo rešenje, jer je to i u našem interesu!“

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani rekao je danas da njegova poseta Beogradu i Prištini nije slučajna i da je to poruka da Italija podržava obe strane na putu do postizanja kompromisnog rešenja.

Tajani je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donikom Gervalom i dodao da će Italija svu svoju volju uložiti u prosperitet, mir i ekonomsko blagostanje u regionu, prenose Reporteri.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Želim da vam poručim da smo mi tu, da smo uz vas i da vam stojimo na raspolaganju kako bismo doprineli rešavanju problema. Tu smo da nađemo rešenje, jer je to i u našem interesu. Bio sam i ostajem optimista“, rekao je Tajani.

On je pozdravio odluku Prištine da obustavi izricanje kazni u vezi sa registarskim tablicama na 48 sati i ocenio da je taj potez signal da dijalog neće biti obustavljen.

VAŽAN SASTANAK U BEOGRADU: Vučić se sutra sastaje sa predsednikom Azerbejdžana!

Tajani je jutros, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu, stav Srbije o dijalogu nazvao “konstruktivnim”, dok je za odluke Prištine rekao da su „jednostrane i da ne vode rešenju“.

„Jednostrane inicijative ne mogu da dovedu do rešenja problema, veoma cenim konstruktivan stav koji je Srbija pokazala juče“, rekao je Tajani posle sastanka sa Dačićem.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter