Izvor: Alo.rs
06.11.2023 u 16:00
0

KINA ČVRSTO UZ SRBIJU: Si Đinping poslao jaku poruku našoj zemlji, pa pomenuo međunarodnu pravdu

Kineski predsednik je izrazio zadovoljstvo strateškim partnerstvom dveju zemalja i ukazao na značaj realizacije velikih zajedničkih projekata.

SRBIJA KINA ČELIČNO PRIJATELJSTVO: Odličan sastanak Ane Brnbić i Si Đinpinga

Kina podržava nezavisni razvojni put Srbije i spremna je da sa Beogradom radi na održavanju međunarodne pravde i nepristrasnosti, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u Pekingu.

Kineski predsednik je takođe naveo da je potrebno jačanje saradnje između zemalja u različitim oblastima, posebno u oblasti naučno-tehnoloških inovacija, obrazovanja, sporta i turizma.

On je takođe istakao potrebu promovisanja što skorijeg stupanja na snagu sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije.

On je dodao da Peking nastoji da intenzivno jača odnose sa Beogradom u korist naroda Kine i Srbije.

Takođe je izrazio zadovoljstvo produktivnim sveobuhvatnim strateškim partnerstvom dveju zemalja i ukazao na značaj realizacije velikih zajedničkih projekata.

Premijerka Srbije sastala se u ponedeljak u Pekingu sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a takođe je posetila 6. Kineski međunarodni uvozni sajam na kome je Srbija počasni gost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter