Izvor: Tanjug
08.07.2020 u 13:59
0

SI ĐIPING PISAO TOMI NIKOLIĆU Hvala na razvoju parterstva Kine i Srbije

Predsednik NR Kine Si Ðinping uputio je pismo predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislavu Nikoliću, u kome ističe zahvalnost što je dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata predsednika Srbije.

Predsednik NR Kine naveo je da visoko ceni to što je Nikolić i nakon odlaska sa funkcije predsednika Republike i dalje posvećen produbljivanju bilateralnih prijateljskih odnosa i uzajamnog poverenja i promovisanju praktične saradnje, te da on pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da smatra dragocenim njihov višegodišnji radni odnos i prijateljstvo.

– Vi ste stari i dobar prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj – naveo je u pismu Si Ðinping i konstatovao da je Nikolić dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata.

Predsednik Si Ðinping je takođe naveo da je uveren da će pod rukovodstvom Nikolića Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom dati novi doprinos unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik NR Kine takođe je u pismu iskreno zahvalio Nikoliću na upućenim čestitkama povodom njegovog rođendana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter