Izvor: BSC happy portal
08.12.2023 u 16:50
0

SINIŠA MALI ZA HAPPY TV: Spočitava nam se što uplaćujemo novac, a država uprkos što pokazuje brigu za ljude, ovim nije poremetila nijedan fiskalni parametar

Srbija je stabilna uprkos svim turbulencijama prethodnih godina, trenutno na računima Srbije ima 5 milijardi Evra, izjavio je za Happy tv ministar Siniša Mali.

Realni pokazatelji ekonomske stabilnosti Srbije mogu se uvideti i u tome da uprkos činjenici da se od izbijanja pandemije korana virusa u svetu dešavaju različite ekonomske turbulencije, Srbija je uspela da zadrži stabilnu ekonomsku situaciju na svim poljima. Kaže Siniša Mali i dodaje:

  • Od izbijanja korona virusa 2019. godine nije to više onaj isti svet, tu je i energetska kriza od prošle godine kada su cene energenata otišle u „nebesa“, sećate se zatvorenih fabrika u Americi, Italiji i Francuskoj sada ovaj konflikt u Gazi, odnosno izraelu. Mislim da uprkos svim tim izazovima se Srbija ponašala, odnosno izborila se sa tim izazovima, biću slobodan da kažem, čak mnogo bolje nego mnogo veće i snažnije zemlje od nas. Mi smo od dvehiljadite pa do dans 9, 4 milijarde evra izdvojili da pomognemo i građanima Srbije. Kada je predsednik Vučić 2020. godine rekao nema predaje, uspeli da postanemo prva zemlja u kontinentalnom delu Evrope, nabavimo i dobijemo 4 vakcine za naše građane, da pomgnemo najstarijima.

 

  • Pokazatelj snage, ali i brige prema ljudima je i to što smo uspeli da izradimo tri potpuno nove Kovid bolnice. Obezbedili lekove i kao prvu meru postavili pomoć pre najstarijima.

Takođe o konsolidaciji i stabilnosti Srbije pokazatelj je i što je uprkos krizi vlada uspela da isplati i pomogne različitim kategorijama stanovništa, kroz različita fiskalna davanja, ne ugrozivši celokupnu stabilnost zemlje. Mali je dodado da je važan pokazatelj i to što je vlada uspela da sačuva radna mesta uprkos svetskoj ekonomskoj krizi.

ZIMSKA BAJKA POČINJE DANAS, PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO POZIV GRAĐANIMA: „Dođite da na najlepši način završimo ovu i zakoračimo u novu godinu“

  • Imamo rekordno nisku stopu nezaposlenosti, koja iznosi 9%,, a koja je pre samo 11 godina iznosila 25,9% u vreme prethodne vlasti. Sačuvavši radna mesta i proizvodne kapacitete, gradnju puteva, izgrađeno je još 11 kilometara Moravskog koridora, juče je otvoreno, grade se autoputevi, naplaćuju se porezi, od zaposlenih, takođe ni jednu investiciju nismo zaustavili. Vidite i u tome da jedna Nemačka u poslednja tri kvartala ima pad bruto društvenog proizvoda, dok kod nas u Srbiji BDP raste. Grade se škole, bolnice. U trećem kvartalu mi imamo 3,6% rast BDP. Mnogo smo jači veći i stabilniji.

Ministar navodi da se Srbija zadužuje po dovoljno dobrim uslovima da udar koji postoji na državu, a to je cena kapitala amortizujemo na takav način da ga ekonomski  i ne osetimo.

  • Mi nismo nijedan parametar poremetili, udeo BDP u javnom dugu je oko 50 odsto daleko ispod nivoa Mastrihta, udeo plata, udeo penzija je kako smo definisali. Iako se spočitava da se dele narodne pare, osim što pružate dozu sigurnosti pikazujete brigu, tim novcem koji se daje. To nije vladin budžet, to su narodni novci zato mi vraćamo taj novac, i sa njim osim što pokazujete tu dozu sigurnosti vi pokazujete i brigu. Nekome će taj novac značiti manje nekome više, ali time pokazujete brigu za svakog građanina.Da znate da vam je stalo da pomognete i da oni znaju da ste tu. I nije to pitanje novca, to je pitanje sigurnosti da oni zanju postoji država Srbija i ona je tu da stane uz nas.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter