Izvor: Tanjug/BSC HAPPY
28.01.2023 u 12:10
0

SINIŠA MALI PORUČIO: „U zdravstvu se može uštedeti oko 18% od troškova ili 13 milijardi dinara“ (FOTO)

Nakon sedam meseci od uvodjenja sistema robno materijalnog knjigovodstva u zdravstvu, analize pokazuju da se mogu postići velike uštede i da one iznose oko 18 odsto u odnosu na ukupne troškove, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i precizirao da je reč o oko 13 milijardi dinara odnosno oko 100 miliona evra godišnje.

Ministarstvo finansija organizovalo je danas konferenciju na kojoj su bili prisutni direktori domova zdravlja u Srbiji kao i ministarka zdravlja Danica Grujičić i direketorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, a na skupu se razgovaralo o digitalizaciji u finansiranju zdravstvene zaštite.

Tanjug/Vladimir Šporčić

SINIŠA MALI SA MINISTROM FINANSIJA CRNE GORE: Razgovor o zajedničkim infrastrukturnim projektima, pre svega u drumskom i železničkom saobraćaju

Mali je novinarima rekao da je u cilju racionalnijeg korišćenja novca koji država izdvaja za zdravstvo u proteklom periodu, osim robno materijalnog knjigovodstva, uveden koncept centralizovanih javnih nabavki, kao i e-recept.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ovogodišnji budzet za zdravstvo iznosi 490 milijardi dinara. Država je dakle odvojila najviše novca do sada za zdravstvo i želimo da se taj novac racionalno koristi i da se vodi računa o svakom utrošenom dinaru, istakao je Mali.

Ministar Mali je na svom Instagram profilu takođe istakao da će biti još više novca za ulaganje u zdravstvo.

– Danas smo se sastali sa direktorima domova zdravlja iz cele Srbije, sa kojima smo razgovarali o uvodjenju novih sistema u finansiranju zdravstvene zaštite. To pre svega znači uvodjenja reda u ovaj sistem, velike uštede, a samim tim, i još više novca za dalje ulaganje u zdravstvo. Hvala RFZO Srbija i Sanji Škodrić, kao i koleginici iz Vlade Danici Grujičić Vidimo se uskoro i sa predstavnicima sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite. Menjamo našu zemlju na bolje, napisao je Mali na instagram profilu mali_sinisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter