Izvor: Kosovo Online
25.12.2022 u 09:48
0

SRBI DOČEKALI 16. JUTRO NA BARIKADAMA: Ne odustaju od svojih zahteva!

Srbi na severu Kosova su pre 16 dana podigli barikade u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića.

Kurti najavio sastanak sa komandantom posle Božića pa zapretio: Barikade se ne mogu tolerisati unedogled!

Barikade su postavljene u Rudaru, Lešku, Ibarskoj Slatini i još na nekoliko mesta na glavnim putnim pravcima na severu Kosova, koji iz Severne Mitrovice i Zvečana vode prema Leposaviću i Zubinom Potoku i prema administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Traže oslobađanje neosnovano uhapšenih, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa Kosova povuku jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, uz garancije Kfora da te jedinice neće dolaziti na sever.

Uhapšeni Dejan Pantić još uvek se nalazi u pritvoru na administrativnom prelazu Jarinje i njemu još uvek nije omogućen kontakt s porodicom.

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je Kfor tražio još vremena za uklanjanje barikada, ali da to ne može da se toleriše unedogled, jer barikade ometaju slobodu kretanja, i prema njegovim rečima posle „Božića će se susresti sa komandatom Kfora gde će se sve razjasniti“.

– Budući da je večeras Božić, uskoro ćemo imati sastanak sa komandantom Kfora, ali to ne može beskonačno da se toleriše i možemo dopustiti da prođe još nekoliko nedelja, a da nemamo slobodu kretanja. Na tom sastanku koji ćemo imati, verujem da će se sve razjasniti, rekao je Kurti.

U međuvremenu oglasio se i komandant Kfora general-major Anđelo Mikele Ristuća izjavivši da je dijalog ključ u nalaženju rešenja za smirivanje tenzija na severu Kosova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter