Izvor: Tanjug
01.07.2022 u 15:26
0

SRBIJA DA NE BUDE „CRNA RUPA“ U EVROPSKIM SANKCIJAMA Ambasador Ukrajine Volodomir Tolkač pozvao je našu zemlju da se pridruži sankcijama protiv Rusije!

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodomir Tolkač pozvao je Srbiju da se pridruži sankcijama Evropske unije protiv Rusije i da, kako je rekao, ne bude “crna rupa“ kada je reč o evropskim sankcijama.

Tolkač je na konferenciji „Mesto Srbije u evroatlanskoj zajednici“, koju organizuje Evroatlanski savet Srbije, rekao da Ukrajina boreći se protiv ruske agresije ne brani samo svoju teritoriju, već demokratske vrednosti, slobodu i budućnost cele Evrope.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zahvalio je Srbiji što se pridružila rezoluciji Generalne skupštine UN kojom se osuduje agresija Rusije na Ukrajinu navodeći da je Srbija izabrala evropske vrednosti.

“Pozivamo sve da podrže borbu ukrajinskog naroda, jer će naša pobeda biti pobeda za sve u Evropi, pa i Srbiju“, rekao je ambasador.

Tolkač je rekao da je više od pet miliona Ukrajinaca, uglavnom žena, dece i starih, napustilo zemlju od početka ruske agresije, kao i da su mnogi došli u Srbiju i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što je Srbija prihvatila ukrajinske izbeglice.

Naveo je da su, s druge strane, Ukrajinci u Srbiji razočarani ruskom državnom propagandom u medijima i, kako je rekao, otvorenom glorifikacijom ruskog predsednika Vladimira Putina ocenivši da to “ne priliči zemlji koja je na evropskom putu“.

KRŠENJE SANKCIJA POSTAJE „ZLOČIN“ Evropska unija traži definisanje krivičnih dela i kazni vezane za zaobilaženje ili kršenje sankcija!

Na konferenciji je govorio i predsednik Evroatlantskog saveta Srbije Dragan Šormaz koji je primetio da samit NATO-a u Madridu nagoveštava promene u evroatlantskom svetu.

Na samitu su, kako kaže, učestvovale i četiri demokratske pacifičke države kao što su Japan, Južna Koreja, Australija i Novi Zeland.

“Japan čak menja ustav u kojem je do sada pisalo da se njihova vojska razvija samo kao odbrambena. Sve je to izazvano ratom u Ukrajini i očigledno je evroatlanstki svet želi da nešto promeni“, rekao je Šormaz.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter