Izvor: happybc tanjug
08.03.2024 u 20:29
1

SRBIJA PREDSEDAVA TELOM ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Britanski ministar čestitao

Britanski ministar zadužen za oblast veštačke inteligencije Džonatan Kamroz čestitao je danas Srbiji povodom predsedavanja Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju (GPAI), istakavši da se raduje bliskoj saradnji sa Srbijom na unapređenju odgovornog razvoja i korišćenja veštačke inteligencije “Čestitamo Srbiji na izboru za predsedavajućeg Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju!

 

Radujemo se bliskoj saradnji sa Srbijom na unapređenju odgovornog razvoja i upotrebe veštačke inteligencije“, napisao je Kamroz na mreži X. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je saopštio da će Srbija u naredne tri godine predsedavati Globalnom partnerstvu za veštačku inteligenciju (GPAI), i to u prvoj i trećoj godini kao pomoćni predsedavajući, a u drugoj godini kao glavni predsedavajući, ocenivši da je to „veličanstvena vest za Srbiju“.

GPAI je inicijativa koja teži da uspostavi globalne standarde i pravila za razvoj veštačke inteligencije, kao i da ubrza razvoj veštačke inteligencije globalno, osnovana 2020. godine, na incijativu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona i premijera Kanade Džastina Trudoa. Sekretarijat GPAI je pri Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), a ekspertski centri su u Montrealu i Parizu, dok će novi biti otvoren u Japanu. Srbija je primljena pre malo više od godinu dana, kao jedna od 29 članica, konsenzusom. Među najznačajnijim članovima su SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Indija, Japan, Južna Koreja, Brazil, Francuska, Nemačka, Turska, EU i druge zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBIJA PREDSEDAVA TELOM ZA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Britanski ministar čestitao”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter