Izvor: HappyBSC
08.07.2020 u 23:42
0

STEFANOVIĆ: Ovo je najteži dan za mene i moju porodicu PROTESTI SU OGOLJENO NASILJE!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obratio se večeras javnosti na vanrednoj konferenciju povodom demonstracija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Tom prilikom ministar je izjavio: 

– Ovo je nateži dan za mene i moju porodicu! Mislim da je jasno, posle ovih događaja na ulicama gradova, da imamo situaciju ogoljenog apsolutnog nasilja. Možda juče nije svima bilo jasno, ali da danas svi građani mogu da vide mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je trpela gađanje bakljama, kamenicama. Krenuli su u intervenciju kada je postalo nemoguće odolevati napadima na njih – rekao je ministar na početku obraćanja.

–  Od 10 povređenih policajaca, imamo jednog koji je u teškom stanju, sa prelomima na obe noge. On je gurnut niz stepenice – izneo je podatak Stefanović i naglasio da će biti priveden svako ko se usudi da ugrozi život bilo kog čoveka kao i uništavanje imovine.

On je istakao da građani imaju pravo da protestuju ali ne i da budu nasilni. 

– Dozvoljeni su protesti, ali ne da nekog povredite i nasiljem pokušavate da sprovedete nešto za šta nemate političku podršku naroda. Još jednom pozivam ljude u Srbiji da se drže podalje od nasilja. Svako može da protestvuje. Nijedan ovaj skup nije zakonit i nije prijavljen – kazao je ranije Stefanović.

– Ovo je ogoljeno, apsolutno nasilje!- rekao je ministar i objasnio da je ovo pokušaj otimanja vlasti. 

– Naše službe bezbednosti imaju ideju o umešanosti stranih elemenata u proteste. Ne mogu više za sada ništa konkretno da kažem, razumite me – rekao je ministar i završio konferenciju za štampu. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter